avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor - furt, suspectul prieten pe Facebook cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor - furt, suspectul prieten pe Facebook cu politistul anchetator

In urma unui furt , am indicat cu aproximatie de 70 % autorul , am furnizat probe care al incriminau pe autor , dar nu stiu cum s-a instrumentat cazul meu , fiindca la sfirsitul anchetei autorul este nevinovat , cu toate ca probele dovedesc implicarea acestuia in furt . Bun....M-am consolat cu faptul ca voi ramine cu paguba de 6000 euro, dar....aici vine surpriza. Intrind accidental pe profilul de facebook al politistului care a anchetat furtul , am constatat ca presupusii autori , care au fost anchetati de catre acesta , in speta , o familie de romi , sunt prieteni ai acestuia pe profilul sau .Va rog frumos sa-mi dati un sfat , cam ce a-r trebui eu sa fac , fiindca daca m-am impacat cu ideea ca autorii vor ramane nedepistati , nu pot sa ma impac cu ideea ,ca suspectii sunt prietenii politistului care i-a anchetat . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: florin971 , utilizator 12:41, 9 Aprilie 2014
Vezi:

Plângere (în situaţia în care reclamantului i-au fost vătămate drepturile în urma săvârşirii unor infracţiuni de corupţie)

* Plângerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul, care trebuie să fie special (respectiv, să fie autentificat la un notar public), se depune împreună cu plângerea.
* Plângerea se poate face şi de către unul dintre soţi pentru celălalt soţ, ori de către copilul major pentru părinţi. Persoana vătămată poate să declare că nu-şi însuşeşte plângerea.
* Pentru persoana lipsită de capacitatea de exerciţiu, plângerea se face de reprezentantul său legal.
* Persoana cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face plângere cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de legea civilă.

Pentru a putea fi luată în considerare, plângerea trebuie să cuprindă obligatoriu:
-Numele şi prenumele
-Datele de identificare (adresă, CNP)
- Indicarea făptuitorului, dacă este cunoscut
- Descrierea faptei care formează obiectul plângerii
- Indicarea mijloacelor de probă
- Data şi semnătura

Denunţ (dacă reclamantul are cunoştinţă despre săvârşirea unor fapte de corupţie)
*denunţul trebuie sa contina aceleasi date ca si plangerea
*denunţul scris trebuie sa fie semnat de denuntator, iar in cazul denuntului oral, acesta se consemneaza intr-un proces-verbal de catre organul in fata caruia a fost facut.


Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată în baza Legii nr.161/2005 şi este structura specializată a Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne
Adresa site: [ link extern ]
Da, o plangere la anticoruptie ar putea constitui o solutie.

Aveati dreptul de a face si plangere impotriva solutiei procurorului daca ziceti ca exista probe certe de vinovatie.
La cati prieteni am pe Facebook, pe unii nici nu stiu cum ii cheama, darmite sa-i fi vazut vreodata la fata.
Da, in acest context nu prea ar fi relevant.
Ii poate insa audia ca sa se lamureasca.

Plangerea impotriva solutiei ar fi fost varianta primara dar era indicat sa studieze un avocat piesele dosarului.
Faptul ca politistul este prieten pe facebook cu presupusul autor, posibil sa fie intamplator, dvs, puteti depune in 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluţia, plangere la procurorul ierarhic superior conf.art.339 alin.4 c.p.p., apoi daca solutia este mentinuta, plangere la judecatorul de camera preliminara conf.art.340 c.p.p.

Alte discuții în legătură

Dosar inchis ! ContSters327384 ContSters327384 Dupa cum am mai spus ... Mi s-a spart contul de facebook ... daosarul a ajuns la parchet .. unde azi primi vestea ... ca dosarul s-a inchis in lipsa de probe ... (vezi toată discuția)
Spargere de locuinta cu locatarul acasa utilizator_2015_05_04 utilizator_2015_05_04 Salut, Acum cateva luni mi-a fost sparta locuinta in jurul pranzului, in timp ce un membru al familiei dormea. Am apelat serviciul de urgenta, si au venit ... (vezi toată discuția)
Bună. am fost contactată de un polițist pe fb privind la o ... georgiana92 georgiana92 Bună. Am fost contactată de un polițist pe fb privind la o plângere pe numele meu. Cu persoana respectivă nu am discutat niciodată, îi o plângere ... (vezi toată discuția)