avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozit pe constructii speciale 2014
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit pe constructii speciale 2014

Sediul un o societate isi desfasoara activitatea ,in baza unui contract de comodat,este proprietatea asociatului,persoana fizica. In patrimoniul societatii nu se afla inregistrate proprietati: terenuri ,cladiri..pentru care soc.sa plateasca impozit la Primarie.
In urma cu doi ani, societatea a ridicat pe acest spatiu al persoanei fizice o magazie metalica-depozit,necesara desfasurarii activitatii de colectare a deseurilor de fier vechi. Este o constructie metalica betonata in interior,fosa septica,canalizare ,imprejmuire...toate dotarile pentru respectarea regulilor de mediu si protectia muncii.
Aceasta magazie metalica s-a inregistrat in contabilitate la terminarea lucrarilor pe baza de proces verbal ,in contul 212 ( alte constructii-nu cladiri)
Are societatea obligatia sa plateasca impozit de 1,5% pe constructii speciale prin declararea in decl.mentiuni 010 , avand in vedere ca acest spatiu de depozitare este inregistrat pe firma ,dar nu pe proprietatea acesteia sau obligatia revine persoanei fizice in baza contractului de comodat ?
Am citit legislatia dar tot nu imi este foarte clar cui ii revine aceasta obligativitate.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns concret pentru ca nu stiu daca trebuie sa depun 010 la Anaf.
Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Lncadrare constructii speciale ptr.care se datoreaza impozit 1% camicami camicami Am construit un depozit de colectare a deseurilor de fier vechi,unde se regasesc lucrari de betonare,imprejmuire depozit,fosa ,magazie metalica si alte ... (vezi toată discuția)
Fosa, fântână, padoc limite de proprietate keops_mic keops_mic Buna ziua, Tatăl meu are un teren de 500 m2 fără nici o utilitate și doreste sa își facă: - o fântână pt asa uda copacii - o fosa septica pt ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am și eu i întrebare.am cumpărat o casa .linga ... adrian225 adrian225 buna ziua. Am și eu i întrebare.Am cumpărat o casa .Linga gardul vecinului am făcut o fosa septica la .60 de cm fata de gardul ei .Acum am făcut o ... (vezi toată discuția)