avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de atestare ca petentul este cunoscut ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de atestare ca petentul este cunoscut ca proprietar

Va rog sa ma lamuriti daca in baza certificatului pt. atestarea ca petentul este cunoscut ca proprietar , eliberat de primarie in baza Legii nr. 7/1996 cu modificari si a protocolului de colaborare nr. 429312/2010 (anexa 1), posesorul care nu detine acte de proprietate asupra imobilului devine proprietarul terenului. Isi poate intabula dr. de proprietate? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 13:48, 22 Aprilie 2014
trebuie sa demarati in instanta o actiune de constatare a dreptului de proprietate prin uzucapiune.
Se poate sa imi oferiti lamuriri suplimentare pentru intrebarea adresata pe forum?
Certificatul pentru atestarea ca petentul este cunoscut ca proprietar foloseste la intabularea constructiilor edificate inainte de 31 august 2001 pentru care nu exista acte de proprietate.

Acest Certificat pentru atestarea ca petentul este cunoscut ca proprietar atesta informatiile referitoare la constructie si detinatorul acesteia, conform evidentelor fiscale sau, dupa caz, celor din registrul agricol, eliberat de primarul unitatii administrativ-teritoriale unde este amplasata aceasta constructie;

Pentru teren actul de proprietate il reprezinta titlul de proprietate.
Dar acest certificat nu este solicitat pentru o constructie ci pentru o suprafata de teren pe care un cetatean il detine fara a avea un act de proprietate ( TP, contract de V_C sau altceva. In urma masuratorilor cadastrale a constatat ca are mai ult teren decat in actele de proprietate. De aceea a fost indrumat de expertul topo sa solicite acest certificat in baza legii 7/'96, spunandu-i ca va inregistra suprafata in cartea funciara, urmand ca aceasta suprafata sa fie vanduta.
Nu exista Norme pentru punerea in aplicare a acestui Ordin, desi e dat din 2010. Cartea funciara nu stie cum sa aplice ceva pt care nu exista norme. Exista legea, dar nu exista instrumentele pentru a o pune in aplicare.
Singura modalitate ramane actiunea in instanta.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! un teren impadurit poate fi introdus in certificatul ... Valdico Valdico Buna ziua! Un teren impadurit poate fi introdus in certificatul de mostenitor (la succesiune), daca exista proces verbal de punere in posesie, adeverinta de ... (vezi toată discuția)
(trecere casa in proprietate) buna ziua, am rugamintea sa imi ... syka syka (trecere casa in proprietate) Buna ziua, am rugamintea sa imi spuneti cum se poate rezolva urmatoarea situatie: parintii au decedat iar eu impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Cum obtin acte pentru o casa deja construita acum mai bine de 10 ani? andreeanicoleta andreeanicoleta va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca puteti....am construit o casa in 2001 fara autorizatie de constructie....am dori sa intram in legalitate insa ... (vezi toată discuția)