avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Imprumuturi reale sau nu?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Imprumuturi reale sau nu?

Buna ziua! Sunt intr-o situatie financiara mai delicata , in sensul ca am investit ceva bani intr-o afacere si mai imi trebuie o suma de bani pt a incepe sa am si profit.
Am apelat la banci sa obtin un imrumut , dar m-au refuzat din diferite motive. In cele din urma am cautat pe net si am gasit anunturi cu fel si fel de oameni care ofera bani imprumut. Am sunat pe unul dintre ei si mi-a zis ca imi poate oferi suma de 10000 de euro cu o dobanda de 10% pe an pt o perioada de 5 ani. Totul ok pana aici , dar ma gandeam ca trebuie sa ma deplasez eu la el , cand aceasta persoana imi zice ca incheiem imprumutul prin "contract notarial la distanta" fara nici un fel de garantie,ca nu trebuie sa ma deplasez.Mi-a zis ca in maxim 4 ore am bani. Intre timp mi-a solicitat o copie dupa C.I. si un extras de cont , pe care eu i le-am trimis , dar dupa aceea mi-a cerut si suma de 450 de lei pt comisionul notarului si imputernicitul care o sa imi semneze contractul.Dupa ce ii trimiteam banii print Western Union (asa mi-a cerut) , urma ca el sa incheie contractul , sa mi-l trimeata , il citeam , el imi vira banii in cont , dupa care si eu semnam contractul si il trimiteam. Mi-a spus numele lui , am 2 nr de telefon dupa care m-a contactat dar i-am cerut si eu sa imi trimita o copie C.I. si a refuzat pe diferite motive.Toate aceste transferuri de acte se fac prin fax sau e-mail. Cand am vazut ca m-i se cere banii si m-am gandit mai bine , am inceput sa cred ca este o inselatorie.Deocamdata a ramas totul in stand by!

Va rog sa ma ajutati sau sa ma lamureasca cineva care stie despre aceste imprumuturi daca sunt reale sau sunt inselatorii. Am nevoie urgent de bani , dar nici nu vreau sa mai pierd altii.
Va multumesc.
Intre timp mi-a trimis aceasta scrisoare de intentie pe mail , ca sa dovedeasca seriozitatea lui , dar mie nu imi demonstreaza nimic:

Stimate Domnule/Doamna Notar ,

Va adresez aceasta ca aceasta scrisoare de intentie ca raspuns la constatarea mea a anuntul stimatului domn ____________________, la care sunt de acord sunt de acord sa fie martor la evenimentul de a intocmire a contractului notarial de imprumut fara garantii sau orice alt gen de ipoteca si doresc sa imputernicesc pe subsemantul _______________________ .ca persoana in cauza .
Sunt o persoana dinamica, cu aptitudini foarte bune de comunicare, dobandite in experienta mea ______________responsabila, hotarata, interesata in_________________.
Imi doresc sa am sansa de a lua in considerare aceasta scrisoare de intentie , atat timp cat actele depuse la dosarul de imprumut atesta ca sunt o persoana capabila si eligibila achitarii imprumutului intocmit , la data de _______________ , constituind in suma de ______ ,fixand o rata lunara de ____ calculate la cursul BNR al zile in curs , si tin sa mentionez ca nu m? ai am nici un contract notarial de imprumut .

Va multumesc,
Prenume Nume.
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Nu trimiteti bani, spuneti-i sa retina taxele notariale din cat va imprumuta si sa va trimita doar diferenta.
Cine naiba da bani imprumut cu dobanda de 10 % pe an? Nimeni ! Bineinteles ca e teapa.
Va felicit ca nu ati trimis bani si ati intrebat inainte de a fi inselat. Imi pare rau ca nu va rezolvati problema.
A.. si ce legatura are scrisoarea de intentie cu imprumutul, ce conteaza ce fel de persoana sunteti, puteati sa fiti f bine si ursuz, sa nu comunicati deloc, conta sa dati banii inapoi.. in fine.

gi-jane2, moderator
[ folositi butonul raspunde]

I-am spus sa opreeasca banii din imprumut , dar mi-a zis ca asa vrea notarul , sa aiba garantie ca incheie contractul. Ulterior i-am spus ca pot sa ii trimit eu direct o imputernicire notariala pt persoana care o sa mi-o zica el , dar nici asa nu a vrut. Scrisoarea de intentie nu are nici o legatura , doar ca el a zis ca vrea sa imi demonstreze ca se ocupa cu imprumuturi. Scrisori de astea de intentie le face oricine!

Ar putea sa faca ceva cu c.i. si extrasul meu de cont???
Sa ma duc la politie? ce imi recomandati?

Stiti pe cineva serios care ofera imprumuturi chiar si cu garantii?
gi-jane2, moderator
Notarul nu are nevoie de garantie, iar dvs nu aveti nevoie sa imputerniciti pe nimeni sa incheie un contract de imprumut in numele dvs.
urma ca el sa incheie contractul , sa mi-l trimeata , il citeam , el imi vira banii in cont , dupa care si eu semnam contractul si il trimiteam

daca tot semnati contractul la dvs si il trimiteati semnat, care era treaba cu imputernicitul.. ala ce mai facea ? Si extras de cont de ce ia-ti mai dat ?
In mod normal nu ar trebui sa aiba ce sa faca cu copia dvs de buletin.
Puteti merge la politie si depune plangere pt ca si tentativa de inselaciune se pedepseste.

si poate politia sa faca ceva? ce probe am ? eu sunt din mehedinti si respectiva persoana zicea ca este din iasi. sa incerc sa-i fac jocul si in acelasi timp sa anunt politia pt un posibil flagrant?
Mi-e teama de ce ar putea sa faca cu c.i. si extrasul de cont , plus ca ar ramane mai putini escroci de genul. Sunt sigur ca alte persoane pica foarte usor in aceste plase
gi-jane2, moderator
Nu stiu ce probe aveti si daca persoana poate fi gasita, nu aveti datele ei, nr de telefon nu e cu abonament ci cartela.. dar macar stiti ca v-ati facut datoria si ati depus plangere si e bine de depus daca vreodata veti avea nevoie sa dovediti ca ati dat cuiva copie dupa CI.

:offtopic:
Nu mai citati mesajele carora le raspundeti, apasati pe butonul " raspunde"
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Am găsit pe cineva care oferă împrumuturi financiare dar îmi cere o taxă de 85 de euro pentru dosar. poate fi țeapă? IonutRed IonutRed Am gasit pe cineva care ofera imprumuturi financiare si am cerut un imprumut mi sa spus ca daca vreau un imprumut va trebuie sa trimit datele si sa platesc o ... (vezi toată discuția)
Imprumut fara garantie redmulett redmulett [EDITAT] - acordam bani imprumut, inclusiv celor din Biroul de Credite, doar cu contract la notariat in baza Art. 1576 din Cod Civil,Ne deplasam in toata tara ... (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara de autentificare de la un notar la altul cumparatoringrijorat cumparatoringrijorat Buna ziua. Eu si logodnicul meu vrem sa cumparam un apartament. Apartamentul costa 80.000 de euro pentru care am semnat un antecontract de 3000 de euro. Banii ... (vezi toată discuția)