avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu ingrijire copil

va rog sa imi spuneti,daca se poate,ce pasi trebuie sa urmez in cazul unei salariate care a nascut pe 04.04.2014 si este angajata din 22.03.2014......iar in februarie si martie 2014 are medical cod 08
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:40, 15 Mai 2014
1. Salariata face cerere catre angajator prin care solicita suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in concediu crestere copil (anexeaza la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a copilului).

2. Angajatorul emite decizia de suspendare a CIM cu art.51(1), lit.a) din Codul muncii.

3. - Cu o copie dupa aceasta decizie si cu celelalte acte necesare salariata se prezinta la Primarie unde completeaza cererea petru indemnizatia pentru CCC.
- Lista cu actele necesare o ia de a Primarie.

Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
eu ,ca angajator,nu trebuie sa astept si medicalul pe mai 2014 pentru a vedea care este ultima zi de medical si pentru a sti data cand incepe CCC-ul?
1. Salariata poate beneficia de CCC dupa ce se termina concediul de maternitate dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.

2. Asa ca trebuie sa asteptati sa se termine concediul de maternitate si apoi salariata face cerere pentru CCC.
este vorba de 42 de zile calendaristice ??
Da, 42 de zile calendaristice, incepand cu ziua nasterii copilului.

Alte discuții în legătură

Data intrarii in ccc suciugeorgeta suciugeorgeta Spuneti-mi va rog la ce data intra o salariata in CCC daca a nascut pe 06.04.2014 si este in medical din 01.03.2014 pana in luna iunie 2014.......ii fac ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si operarea in revisal elena6ro elena6ro Buna ziua, Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare cim concediu medical cod 08 AndreeaCostea87 AndreeaCostea87 Buna ziua, As vrea si eu sa stiu cu ce data se face decizia de suspendare CIM daca am intrat in concediu medical (de maternitate) incepand cu data de ... (vezi toată discuția)