avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurãri de sãnãtate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurãri de sãnãtate

Pentru dobândirea calităţii de coasigurat, pe lângă documentele asiguratului trebuie prezentată şi dovada veniturilor realizate de coasigurat în ultimii 5 ani. Aşa cum se specifică în lege aceasta este o declaraţie pe propria răspundere cu privire la la faptul că nu realizează venituri din muncă, activităţi independente, asociere, închirieri sau drepturi de autor (sau dacă a realizat, îţi calculează ei din urmă cât trebuie să plăteşti).
Numai că CAS jud.X, solicită unei persoane adeverinţă ANAF în loc de declaraţie pe propria răspundere pentru veniturile realizate.
Mai mult, îi solicită 5,5% din peste 65.000 lei recalculaţi cu penalităţi, deoarece în 2010 ANAF trece în adeverinţă suma respectivă cu titlul de "vânzare de locuinţă".
Consider că solicitarea este abuzivă deoarece vânzarea unei locuinţe nu este supusă impozitării cu 16%, CAS etc., notarul virează la stat doar o "taxă pe tranzacţie", banii respectivi nu sunt o "sursă de venit" în sensul impozitării.
Este corectă obiecţia mea sau există vreo lege care mă obligă să împart şi patul cu statul?

Alte discuții în legătură

Coasigurat versus asigurat fara venituri aniodehcane aniodehcane Buna ziua, Am sunat la CNAS pentru a ma lamuri cum se stabileste calitatea de coasigurat, insa doamna mi-a sugerat depunerea documentelor similare ... (vezi toată discuția)
Informatii coasigurat pe asigurarea sotului andreeaghe andreeaghe Buna ziua! Sotul meu a renuntat la medicul de familie si doreste sa se inscrie la un alt medic de familie care sa fie aproape de casa. Intre timp, dorim ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotia angajata doreste sa il aiba pe sotul ei coasigurat. ... ionela11 ionela11 Buna ziua, Sotia angajata doreste sa il aiba pe sotul ei coasigurat. Ce acte imi trebuie mie ca si angajator ca sa operez in declaratia 112 sotul ca si ... (vezi toată discuția)