avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Obligații cãtre bugetul de stat
Discuție deschisă în Executare silită

Obligații cãtre bugetul de stat

Buna ziua

Detin un SRL infintat in 2005, nu a avut niciodata activitate, l-am suspendat acum citiva ani. In mom. de fata este listat cu obligatii restante la bugetul de stat + penalizari in valoare de aproximativ 1000 RON, iar la sectiunea observatii este specificat "s-a inceput procedura de executare silita".

Doua intrebari:
1. Cum pot evita plata restantelor? Nu vad de ce as plati atita timp cit firma nu a functionat niciodata.
2. Executarea silita a ce? Firma exista doar pe hartie, nu exista bunuri care pot fi executate.

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
kavr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 22:50, 9 Mai 2014
1. Verificati daca ati primit notificarea/titlul executoriu pt. debitele respective. Aveti posibilitatea formularii unei contestatii la executare.
2. Executarea silita poate avea loc prin toate formele. Probabil ca in cazul firmei dvoastra, neavand bunuri imobile, va avea loc prin proprirea conturilor bancare.
Va referiti la poprirea conturilor firmei, corect?

Multumesc.
In cazul in care firma nu detine nimic (repet, nu a functionat niciodata de la infiintare), eu, ca administrator, in ce pozitie ma aflu? Pot raspunde cu bunurile personale, conturi, etc?

Multumesc.
in anumite situatii si valori se poate actiona si asupra Administratorului.Pot fi amenzi intai verifica la Administratia Financiara.
Inteleg. Voi verifica.

Credeti ca in situatia de fata exista motive care sa justifice o actiune impotriva administratorului?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Insolvabilitate ContSters280612 ContSters280612 Buna ziua, as dori sa stiu daca ANAF poate cere intrarea in insolvabilitate a unui s.r.l. pentru o datorie de 23.000 lei. Multumesc. (vezi toată discuția)
Urmarire administrator HIMHIM HIMHIM In cazul in care o societate de transport romaneasca are incheiat un contract de leasing cu o firma finantatoare din Uniunea Europeana,si vehiculul ... (vezi toată discuția)
Competenta executorilor judecatoresti Cristianna Cristianna Buna ziua!Am de executat silit o hotarare judecatoreasca in care o firma ne este datoare 300.000 milioane lei impreuna cu dobanda legala.Firma se afla la 500 ... (vezi toată discuția)