avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresare si amenintare cu moartea - spatiu privat. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresare si amenintare cu moartea - spatiu privat. Probe audio-video legale ?

Sunt divortata din 2009 si nu am facut decat partaj imobiliar , mie revenindu-mi un imobil, ca drept de proprietate deplina,iar lui fostul domiciliu conjugal , alt imobile imobile. Deoarece ne-am inteles ca in imobilul meu sa aiba si el drept de folosinta atat pentru minorul dat in grija mea,cat si pt afaceri ce le faceam impreuna pana anul acesta .
Deoarece in acest an a inceput cu scandal si amenintari ,violente , am incercat mediere cu birou specializat pentru partaj bunuri mobile de cateva luni si ce se stabileam azi,maine nu mai recunostea , i-am acceptat doar drept de folosinta stabilit prin hotarare si am plecat de la domiciliu pentru a ma proteja . Am lasat insa pe fratele meu sa stea acolo pentru a observa ce ia de pe proprietatea mea, cu cine intra si ce distruge. Mereu cu scandal si diferite pretexte vadit nervos ca este supravegheat la intrare in curte, s-a ajuns ca fratele meu sa fie amenintat cu moartea , acest lucru fiind cat se poate de real, daca tin cont ca am gasit pe 30 apr 10 arme depozitate intr-o incapere pe proprietatea mea, fara sa stiu, am sunat la 112 , iar politistii care au venit le-aluat fara PV cu serii , apoi pe 5 mai a adus alte 4 arme in acelasi fel,uzand ca are drept de folosinta . Astfel, am luat masuri ca de cate ori face scandal si intra cu persoane necunoscute pe diverse motive,fratele meu a filmat si inregistrat scenele de violenta,de amenintare si ce a facut. Ultima oara,cand a venit ca de obicei, a inceput iar scandalul ca nu poate intra cu masina, deoarece era o masina parcata in dreptul portii, a chemat politia , care a venit si l-a gasit la camera tehnica pentru a umbla la centrala ,tot pe motiv de drept de folosinta si au asistat si agentii la rabufnirile sale atragandu-i atentia ca sa se linisteasca ca-i da amenda .Peste 2 ore a venit cu inca 2 persoane destul de solide, un prieten cunoscut si altul ce nu s-a prezentat si care a fortat usile la centrala si la alta incapere unde gasisem armele . I s-a atras atentia ca nu stim cine e,in ce calitate ca nu are voie sa intre acolo.Unuldin ei l-a bruscat si imbrancit pe motiv ca nu are voie sa filmeze si ca este un intrus. Intrebat de ce pune mana pe el si-l imbranceste, i-a raspuns ca asa trebuie ca el nu e proprietar.
In fine, am vrut doar sa redau ultimul episod, iar fratele meu face plangere penala pentru amenintari si bruscare fizica si verbala.
INTREBAREA mea este daca vor fi acceptate inregistrarile audio-video facute , restul de imagini fiind inregistrate si pe sistemul video montat legal pentru supraveghere locuita proprie Se va folosi binenteles si de martorii prezenti, dar fara izbanda,fiind adusi de el,de politistii prezenti, dar care nu au facut nici macar un PV cu armele depozitate si gasite . Mentionez ca este o persoana cu multe cunostinte la politie la diferite niveluri , cu care se lauda si se afiseaza spre intimidare . Deci mare speranta nu exista nici cu acestia. M-am documentat dar nu mi-este f clar si rog pe cineva mai informat sa -mi spuna simie daca pot folosi aceste filmari facute pe proprietatea mea , in situatia in care fratele meu a fos singur si cei care au intrat erau adusi de fostul sot .
In speranta ca ma voi lamuri cu sfaturile dvs ,va multumesc anticipat
Le puteți propune ca probe, iar legalitatea sau nelegalitatea, utilitatea lor pentru aflarea adevărului, lor va fi stabilită de organele judiciare.
Trebuia sa aveti fotografii ale armelor si sa notati seriile lor, acestea puteu proveni din furturi de la depozite militare sau magazine specializate sau puteau sa fi fost utilizate in scop de crima, jaf etc.
Inregistrarile foto video pot fi propuse ca probe. Atata timp cat sunt facute in spatiu privat si fara provocare, nu cu camere ascunse sunt legal obtinute. Pastrati echipamentul cu care au fost facute si inregistrarile originale care pot fi date spre expertiza pt a dovedi ca sunt autentice.
Am facut fotografii armelor, dar nu le-am luat serii ca sa nu fie amprente. Am fotografiat si cand le-a ridicat politia cu fostul sot,...dar au ramas la aceasta faza , fara sa se definitiveze un PV ceva , fara declaratii.Ba chiar politia ne-a dat o instiintare ca am sunat abuziv la 112 si suntem pasibili de amenda penala . Inregistrarile au fost facute cu telefonul la vedere si pe spatiu privat normal, unde a avut loc incidentul , iar telefonul daca nu-l fura cineva il avem pentru e se verifica daca va fi nevoie .De la acele arme ca am avut tupeul sa facem denunt,situatia a devenit extrem de stresanta , si se afiseaza si lauda cu prieteni buni in politie la orice nivel cu care ne,, rezolva'' el.
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
ContSters144699, utilizator
Pai cum sa ridice politia arme si sa nu faca pv de ridicare pe care sa fie notate seriile?
Faceti plangere la comandant. informati presa.... doar nu suntem in vestul salbatic.
Am facut reclamatii la superiori si din 30 apr .a.c.pana acum nu m-a instiintat nimeni de stadiu actiunii,daca au inceput. Personal nu am semnat nici un PV , le-a luat politia si a plecat cu detinatorul. Nu am vrut sa informez presa, cu toate ca initial mi-am strans datele de contact pentru relatare situatie si am crezut si inca mai cred (poate naiv) ca se face dreptate si nu se solutioneaza nimic in favoarea celui cu relatii . In plus, este si tatal copilului meu si am avut retinere. Pana laurmapoate chiar o fac

Alte discuții în legătură

fostul sot mi-a vandut casa dupa partaj si hotarare judecatoreasca irevocabila ContSters144699 ContSters144699 Am divortat in sept 2009 dupa ani de chin si discutii si am facut partaj imobiliar. Deoarece hartuielile continua in forma agravanta, am hotarat sa vand ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ilegala? marcop marcop Buna dimineta :) Azi dimineata am fost la administratia financiara ca sa platesc un impozit si mi s-a adus la cunostinta ca figurez cu o amenda rutiera pe ... (vezi toată discuția)