avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oportunitati de angajare - Adevarate sau fictive?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oportunitati de angajare - Adevarate sau fictive?

Buna ziua! Am primit pe mail , in casuta spam urmatorul mesaj :
"Eu
Către Eu
Iun 1 la 5:23 PM
Buna ziua!

Noua ne-a placut CV-ul dvs si am hotarat ca sunteti interesati sa lucrati in compania noastra.
Ne specializam in consultare in domeniul de management al afacerilor.

Activitatea noastra se desfasoara in mai multe tari din lume, la fel avem si clienti in Romania.
Si in legatura cu acest fat,dorim sa marim numarul de membrii echipei noastre.
Activitatea poate fi deplina sau partiala.
Salariu de la 400 pana la 2000 euro lunar.

Daca sunteti interesati de oferta propusa,va rugam sa scrieti pe adresa Dudley@myjobsro.com pentru a primi mai multe informatii.
Cu respect,HR Manager "

Am raspuns la acest mesaj cum ca as fii interesat si l-am primt pe urmatorul , dar in casuta de mes primite :

" Inga
Către Eu
Iun 4 la 3:44 PM
Companie internațională PA Consulting cauta angajati

PA Consulting – este o companie mare de consultanta, care ofera servicii in domeniul de management, marketing, strategie și finante, de asemenea, este un distribuitor major de IT. In prezent noi prezentam servicii de consultanta oferim mai multe perspective de dezvoltare pentru companii din toata lume. Scupul principal PA Consulting se baziaza pe relatii oneste, bazate pe incredere și grave profesionale, care se dezvolta cu fiecare client pentru a obtine rezultatele dorite, stabilite inițial de catre ambele parți. Compania noastra ofera servicii de consultanta in urmatoarele domenii: analiza nivelului de productivitate și rationalizare a forței de munca, programe de marketing de afaceri, planificare fiscala, inregistrare și sprijinul companiilor internationale de incredere, management și administratie, finante ,bacnci și altele. Compania noastra este un distribuitor mare de IT.

Compania ofera locuri de muncă pentru oameni harnici, oferind locuri de munca permanente, training, suport si oportunitati de cariera,, formare profesionala, sprijin de cariera necesar pentru dezvoltarea profesionala și personală.Independent, de nivelul de cariera firma noastra va ofera o oportunitate unica pentru creștere economica de cariera și de avansare in cariera.

Cautam personae cu scop, persoane instruite rapid,cu dorinta de a munci si a castiga. Pentru dezvoltarea relatiilor noastre internationale, suntem în cautarea reprezentantilor regionali in Romania si alte tari din Europa.Pretendentul la acest post trebuie sa posede urmatoarele calitați și aptitudini: cunoștințe bune de calculator (Internet, Microsoft Office și e-mail), bune abilitati de comunicare, capacitatea de a lucra cu clienții la telefon, prin e-mail și persoanl, competent.

Responsabilitatile reprezentantului regional includ: consultarea clientilor, procesarea platilor a clientilor si companie, corespondenta, suport pentru birou virtual, comunicare cu reprezentanti ai altor companii din partea PA Consulting, rapoarte zilnice cu privire la activitatile din timpul zilei de lucru, raport lunar, la sfarsitul fiecarei luni.

Compania ofera un salariu lunar stabil 1000 euro plus comision de 5% pe fiecare tranzactie finalizata.Atrageti atentia dvs la faptul ca munca la departare, care va ofera oportunitatea de a lucra in orașul dvs. Pentru mai multe informații, trimiteți,datele dvs personale pe e-mail nostru. Managerii noștri cu placere vor raspunde la toate intrebarile si vor oferi toate informatiile necesare. Email: secretar@paconsultingcorpro.com "

Alaturi de acest mesaj era si un fisier , tip cv+contract de munca pe care trebuie sa il completez si sa il trimit. Nu se cer toate datele personale (tip cnp , serie C.I. etc) dar se cere datele unui cont bancar pt a se vira viitorul salariu.





Numele deplin:
Adresa(deplina): Tara:
Regiunea: Orasul:
Strada, №casei:
Cod postal:

Telefon: Tel adaugator:
Data nasterii: Email:
Starea civila: Cetateniea:
Studii:
Gen:

M. F.

Ce limbi straine cunoasteti dvs?
Sunteti cunoscuti cu sistemul de transferuri de bani Western Union?
Sunteti cunoscuti cu sistemul de transferuri de bani Money Gram?
ACORDUL DE LUCRU (PEROIADA DE PROBA)

Condițiile contractului de munca(Ocupatie part-time ,PEROIADA DE PROBA)

Angajatorul :
PA Consulting Group Limited
Numarul companiei
8249452

Numar TVA / Taxa de referinta GB 238 5350 57

Adresa: 123 Buckingham Palace Road London SW1W 9SR United Kingdom

Numele reprezentantului oficial: Alan Middleton Chief Executive Office
Datele angajatului

Numele si prenumela:

Adresa:
A.Felul de contract: Expirere specifica (4 saptamani)
B. Timpul de lucru :
1.Zilele saptamanii: Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri ,Sambata
2. Numarul de ore pa saptamana: 20-25
C.Locul de munca: Romania
D. Specializarea: Reprezentant regional
E: Salaruil 1000 Euro+5% comision

Acesta este un contract temporar pentru o perioadă de probă (4 saptamani). Acest contract garanteaza plata imediata a comision în valoare de 5% din tranzactii procesate si suma minima de plata timp de 4 saptamani în valoare de 1.000 de euro .

Informatiile pe care le ofera sunt considerate confidentiale si nu sunt prezentate la terte persoane sau organizatii fara acordul dvs. Responsabilitatile de locuri de munca prevazute in acest acord.




Sarcinile posibile in procesul de invatare : anunturi de aprovizionare in mass-media , plati de procesare clientilor, prelucrare corespondentei clientului. Atentie, in perioada da proba dvs primiti salariul momentan dupa indeplinirea sarcinii.
1. Lucratorul se obliga cu atentia cuvenita si deligenta sa treaca perioada de proba.
2. Lucratorul se obliga sa indeplineasca saecinele la timp.
3. Lucratorul se obliga sa informeze authentic directorul executiv despre munca prestata.
4. Lucratorul se obliga tine evidenta și chitantele care pot fi atribuite la indeplinirea sarcinilor pentru un minim de 1 luna. Angajatul este de acord sa se ocupe de procesarea platilor clientilor .
5. Angajat se angajeaza sa faca un raport privind progresele inregistrate la sfarsitul fiecarei luni .

INFORMATIE BANCARA (INCHISA)

Mai jos vi se va cere sa completat informatiile bancare. Contul bancar este necesar pentru calcularea salariului dvs., precum si procesarea platilor clientilor. Puteti utiliza contul curent sau sa deschide unul nou . Pentru noi, nu conteaza.Atentie! Noi nu cerem datele secrete ! Nu afisati aceasta informative!
Denumirea la Banca:
Numele titularului de cont
Numarul de cont:
IBAN:
Swift/BIC:

Eu, (numele)____________________________________________________________, confirma ca toate datele mele sunt fiabile și pot fi folosite și actualizata la solicitarea unui potential angajator.
Atentie! E necesar sa indepliniti formularul sinestatator.
Retineti, datele depline si corecte indeplinite in formular vor accelera angajarea dvs.



Data:
Semnatura:


Am incercat sa il atasez cu copy-paste. Sper ca intelegeti!

CE PARERE AVETI? SUNT SERIOSI SAU ESTE O NOUA ESCROCHERIE CARE FUNCTIONEAZA PE INTERNET?



Cel mai recent răspuns: spectrumabc , utilizator 12:30, 6 Noiembrie 2014
Buna ziua!
Cam cat de multe "bube" aveati nevoie sa regasiti in mail-urile postate mai sus ca sa va dati seama ca nu e o oferta serioasa?
Daca inca aveti dubii, contactati-i pe cei de la PA Consulting Group Limited : [ link extern ] /

Spor si voie buna!
Deci sa inteleg ca sunt niste escroci care folosesc numele acestei companii? Oare ce vor sa obtina prin asemenea oferte? A dat cineva curs tuturor mail-lurilor primite?
Buna,

Si eu am primit un email asemanator, doar ca l-au trimis pe adresa de email al companiei la care lucrez nu l-au trimis la mine personal.
Cam care ar fi "bubele" la care va referiti?
Daca ar fi vreo incercare de fraudare ce ar putea fura doar cu contul IBAN???

Multumesc,
Punem pariu ca la un moment dat o sa va ceara o taxa ceva ? Sau o sa va ceara bani in orice alt mod? Eu primes acestea emailuri in mod constant in folderul spam si de fiecare data e alta firma sau alta persoana. Vi se pare normal?
Eu nu le-am mai raspuns la ultimul mail. M-i se pare ca este o metoda prea usoara de a castiga bani , iar motto-ul meu este ca "in ziua de azi banii nu se mai castiga usor" :) Totusi,poate este cineva care a dat curs tuturor mail-urilor si ne poate lamuri si pe noi.

Alte discuții în legătură

Ing mi-a inchis contul MariusYi MariusYi Buna ziua. Începand de astăzi am primit o notificare de la ING prin SMS spunandu-mi că mi-au închis contul. Nu am fost anunțat înainte, astăzi l-au ... (vezi toată discuția)
Anunt de recrutare teapa! ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna seara, Am o nelamurire pe care vreau sa o dezbat cu d-voastra. In urma cu vreo 2 luni am aplicat un CV pe un site de recrutare din Romania pentru un post ... (vezi toată discuția)
Inselatorie facuta pe internet gheorghe2010111 gheorghe2010111 Buna ziua. Am fost contactat pe internet de o societate care face recrutari pentru o firma din Polonia, numita ABC Apple. Am completat datele mele, dupa ... (vezi toată discuția)