avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala

va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se pot cere amandoua prin ordonanta sau nu ? Sau sa cer numai exercitare exclusiva ? eu vreau sa plec din tara cu minora de 4 ani, si tatal nu isi da acordul si nici nu locueiste cu noi, nu plateste nimic, practic nu tinem legatura, dar nici nu suntem divortati. Multumesc frumos anticipat
Cel mai recent răspuns: tartaioana , utilizator 09:17, 9 Iulie 2014
nu sunteti divortati sau nu sunteti nici casatoriti??
Instanta de judecata poate ordona masuri grabnice, vremelnice, pe cale de ordonanta presedintiala.

Asadar, in situatia in care cauza comporta urgenta, va puteti adresa instantei de judecata, pe calea ordonantei presedintiala, pentru a fi exercitata autoritatea parinteasca de catre dumneavoastra si pentru a fi stabilita locuinta copilului minor la dumneavoastra.

Solicitati instantei de judecata ( in situatia in care autoritatea parinteasca nu va fi exercitata de catre dumneavoastra ) pronuntarea unei hotarari care sa suplineasca acordul de vointa al mamei, pentru parasirea tarii, si ,in cazul in care este necesar, si pentru eliberarea pasaportului individual pentru minor.( daca este deja eliberat, se impune predarea acestuia, catre dumneavoastra).

Raportat la principiul preeminentei interesului superior al copilului, instanta de judecata poate dispune masurile legate de cresterea si de educarea copilului minor , pe cale de ordonanta presedintiala.

Pe cale dreptul comun poate fi solutionat un alt proces, cu acelasi obiect, hotararea obtinuta pe calea ordonantei presedintiala neavand autoritate de lucru juudecat cu privire la un asemenea proces.


Ordonanta presedintiala este solutionata , de regula , cu citarea partilor.

Sentinta judecatoreasca este atacabila este executorie de drept, atacabila cu apel, in termen de 5 zile de la comunicare ( daca hotararea a fost luata nefiind citate partile ) sau de la pronuntare ( fiind legal citate partile ).

Actiunea poate fi depusa si pe calea dreptului comun.


Succes.
Nu puteti obtine un model de ordonanta presedintiala, intrucat aceasta de motiveaza in functie de particularitatile fiecarei cauze in parte, astfel ca nu puteti folosi modele de pe internet, intrucat cu siguranta nu vor avea legatura cu cererea dvoastra.
Luati legatura cu un avocat pt. a primi lamuriri si ajutor de specialitate.
sunt casatorita cu tatal copilului, dar separati in fapt, nu avem nicio legatura cu el, nici eu nici copilul. am inteles ca prin ordonanta pot cere doar vremelnic exercitarea exclusiva, insa vreau sa parasesc si tara cu copilul. Pot oare pe baza ordonantei sa plec din tara ? sau sa astept solutionarea pe drept comun ?
Instanta de judecata poate ordona masuri grabnice, vremelnice, urgente, pe cale de ordonanta presedintiala.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)
Cm pot calatorii cu minorul fara acordul tatalui sol0606 sol0606 sunt maritata dar in divort. intre timp am cunoscut pe cineva si am facut un copil. din cauza ca divortul nu era pronuntat copilul a fost trecut pe numele ... (vezi toată discuția)
Lipsa acord iesire din tara minori Mariasofia321 Mariasofia321 Cum pot pleca cu copii din tară daca in urma divortului prin notar avem custodie comuna si tatăl nu vrea să semneze pt iesirea copiilor din tară ,mentionez ... (vezi toată discuția)