avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces cu ISJ-ul sau cu Ministerul Educaþiei?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces cu ISJ-ul sau cu Ministerul Educaþiei?

Bună ziua!

Am o mare nelămurire în privinţa unui proces iniţiat în luna februarie a acestui an. Când am vorbit cu avocatul, mi-am manifestat clar nemulţumirea faţă de aplicaţia introdusă de Minister, aplicaţie ce-mi respinge dosarul pentru examenul de definitivat în învăţământ.
Menţionez că în anul 2009 am susţinut două examene majore, examenul de licenţă şi cel de titularizare, şi am obţinut rezultate foarte bune la ambele. Când mi-am depus dosaul pt def. în luna octombrie, acesta a fost respins, pe motiv că Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine nu era acreditată la acea vreme. Facultatea de Litere din cadrul Universităţii ,,Spiru Haret" mi-a eliberat în ianuarie o adeverinţă din care reiese clar acoperirea legală a formei de învăţământ urmate. Formele de învăţământ la distanţă ( forma pe care am urmat-o şi eu) au funcţionat potrivit prevederilor art. 60(1) din Legea Învăţământului nr. 84/1995 în deplină legalitate, forma de zi fiind acreditată şi având implicit aceeaşi acreditare şi pt celelalte forme de învăţământ.
ISJ-ul a specificat clar că doar o hotărâre judecătorească poate debloca aplicaţia. Aşadar, am ,,pornit la drum" cu ideea de a ataca indiferenţa, discriminarea, nerecunoaştera unei legi de către Minister, dar, spre uimirea mea, avocatul a intentat proces împotriva ISJ-ului, ceea ce nu cred că-mi va fi de niciun folos.
Cine este vinovat în toată povestea? Cum era corect să procedez? Mai am timp să schimb ceva sau nu e cazul?
Vă rog din suflet să mă ajutaţi, întrucât mă apropii cu paşi repezi de expirarea termenului în care pot susţine acest examen, iar ISJ-ul a spus destul de clar că pe ei nu-i interesează că sunt în proces, vor lua în calcul şi acest an şi vor considera că nu am vrut să particip.
Mii de scuze pt greşeala din titlu! Nu am reuşit să remediez problema la editare! Aşadar, rectific: PROCES CU ISJ-UL SAU CU MINISTERUL EDUCAŢIEI
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
Mimi78cc, utilizator

Alte discuții în legătură

Universitatea spiru haret - dosar respins pentru gradul ii batranceavictorita batranceavictorita Am absolvit cursurile facultatii de limbi si literaturi straine,a universitatii Spiru Haret,in anul 2004,la F R.I n acelasi an am sustinut examenul de ... (vezi toată discuția)
Nu ne-au primit la examenul de definitivat polizunelu polizunelu Domnule Avocat Ma numesc Polizu Nelu, sunt profesor de muzica in Slobozia-Ialomita, am terminat Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii,,Spiru Haret\" ... (vezi toată discuția)
Institutii care controleaza ºi pot condamna încadrarea unei persoane fara studii superioare pe un post ce necesita studii superioare? tudor12345 tudor12345 Va rog sa imi insiruiti institutiile care controleaza şi pot condamna încadrarea unei persoane fara studii superioare pe un post ce necesita studii ... (vezi toată discuția)