avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren fara succesiune

As dori sa ma lamuriti intr-o anumita problema. Impreuna cu sotul meu dorim sa cumparam un mic teren in mediul rural. Numai ca, mostenitorii terenului nu au dezbatut inca succesiunea din cauza faptului ca nu au bani. Cu toate acestea ei doresc sa il vanda si as dori sa stiu daca s-ar putea realiza acest lucru la notar doar pe baza semnaturilor tuturor celor care ar mosteni de drept acest teren, fara ca ei sa mai dezbata mostenirea. Daca acest lucru ar putea fi posibil, noi am avea drepturi depline asupra terenului?
Va multumesc.
pe dvs. in calitate de cumparator, va intereseaza sa obtineti un titlu de proprietate valabil, fara sa va dea batai de cap ulterior. Asadar, e necesara stabilirea calitatii de mostenitori si, daca veti cumpara tot terenul , acestia va pot vinde cota lor ideala, se va face si o schita cadastrala, dar fara a se efectua si impartirea, urmand ca dvs. sa inscrieti dreptul de proprietate obtinut in Cartea Funciara. Ati putea sa negociati cu mostenitorii sa le scadeti costurile din pretul vanzarii.
Cu alte cuvinte, nu e necesara dezbaterea succesiunii in sensul de a se partaja terenul, ci doar obtinerea certificatelor de mostenitori, in care va aparea si terenul respectiv la masa succesorala. Nu costa atat de mult incat sa fie un impediment.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Mostenitorii din pacate nu au venituri si din aceasta cauza nu isi permit sa deschida succesiunea. Iar daca le-am da noi acesti bani pe care sa-i scadem ulterior din pretul vanzarii nu am avea certitudinea ca sunt oameni de cuvant si ne vor vinde tot noua acel teren si astfel sa pierdem avansul pe care il vom da.
Puteti face un antecontract prin care ei sa isi asume obligatia sa obtina certificatul de mostenitor si sa va vanda tot dvs in termen de...
In baza acestui antecontract puteti plati un avans care sa le ajunga pt acte. Ar fi de preferat sa inserati "penalitati" usturatoare in caz ca nu vor mai vrea sa va vanda dvs. In plus, antecontractul va trebui notat in cartea funciara (de dvs), ca sa va asigurati ca alt potential cumparator va fi informat despre promisiunea facuta dvs. Va va ajuta mult in caz de vanzare catre altcineva.
Antecontractul de vanzare-cumpărare ar putea fi notat in cf, numai daca terenul din mediul rural este intabulat in cf. In caz contrar, este necesara efectuarea unei documentatii cadastrale pentru intabularea terenului in cf, care necesita si timp si bani.
In cazul in care terenul, insa, este intabulat in cf, varianta propusa de Andreea o recomand si eu. ;)

Alte discuții în legătură

Inscriere promisiune pt cota unui mostenitor necsu necsu Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare pt un teren cu unul din cei trei mostenitori ai defunctilor. Pot inscrie promisiunea in Cartea Funciara si daca ... (vezi toată discuția)
Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare vickm vickm Este obligatoriu sa merg la notar pt autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare? Daca nu este obligatoriu care ar fi avantajele? Ce taxe se ... (vezi toată discuția)