avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Rovinieta pentru masina transportata pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Rovinieta pentru masina transportata pe trailer!?

Buna. sunt nou pe forum.Sper ca nu am gresit locul unde trebuia sa postez .
Am primit un PV de contraventie (in valoare de 250 ron) ptr ca "am circulat cu masina fara a avea rovinieta valabila in data de 06.01.2014".
Problema e ca in data de 06.01.2014 ora 17 00 am incheiat un act de vanzare cumparare cu un anumit domn prin care am instrainat masina catre dansul. Autovehiculul meu era defect,inca din luna Septembrie. Iar la data aceasta a venit acel domn sa cumpere masina(defecta) cu un trailer de transport. Am facut actele si am urcat masina pe trailer si dansul a pornit spre localitatea unde domicileaza. trecand,intradevar prin Timisul de Sus (locul unde a fost fotografiata masina). dar cu autovehiculul(Alfa Romeo despre aceasta masina este vorba) pe trailer. Iar eu am primit ,5 luni mai tarziu amenda ptr lipsa rovinietei. Ce e de facut in acest caz. Am incercat sa iau legatura cu domnii de la CNADNR dar primele 3 zile nu am reusit sa i contactez (nu ma conecta la acest numar).Intr un final am reusit sa discut telefonic cu un operator al firmei,caruia i am prezentat detaliat tot ceea ce s a intamplat si l am rugat sa ma ajute sa rezolvam aceasta problema,deoarece vina nu imi apartie,ci este a dansilor,ptr ca nu au interpretat corect poza ,fiind noapte la ora care s a facut aceasta poza,mai exact ora 20:53. Acest operator m a tratat cu o indiferenta nesimtita spunandu mi ca nu e treaba lor si ca trebuie sa i actionez in instanta daca nu vreau sa platesc aceasta amenda. Acum eu va rog ,daca cineva poate sa ma ajute,sa mi spuna ce e de facut,cum trebuie sa arate o plangere in instanta si ,daca se poate ca sa cer si despagubiri morale ptr aceasta intamplare ,asta datorita modului cum am fost tratat de catre o companie care ne ia banii in fiecare an ,cu usurinta,iar cand apare o problema ,refuza sa te ajute.
Imi cer scuze ptr modul de formulare al acestui post dar am scris in graba ,dar ,in cazul in care cineva ma poate ajuta pot descrie mai amanuntit si cu copie a PV.
Va rog mult,mai am 7 zile la dispozitie sa i actionez in judecata,dupa acest termen (15 zile de la primirea PV) nu mai pot contesta aceasta amenda.
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
MaximBogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Publitrad SRL , Traducator autorizat 09:21, 30 Iunie 2014
Pai contestati amenda, acesta este cursul logic. CNADNR nu are niciun interes sa va ajute
Pai asta vreau sa fac,dar vroiam sa vad un model de chemare in judecata,doamna de la Registratura de la Judecatorie mi a zis ca trebuie sa mi creez o cerere si sa o depun si mi a zis sa caut pe forum un astfel de model de cerere.
Sal
am patit si eu ceva similar cu ce ai patit tu, doar ca eu veneam cu o masina tot pe platforma care era a fratelui meu, o aduceam din Belgia, si la fel...in drum catre casa (intrat in tara prin Satu Mare in directia Botosani), pe la jumatatea drumului in jud. Bistrita Nasaud am trecut pe sub o camera de rovinieta.
Crede-ma pe cuvant.....te ia durerea de cap cat ai de umblat si poti sa uiti de eventuale despagubiri de pe la CNADNR, fratemiu a facut contestatie si judecatoarea nu a luat in calcul dectaratia mea ca suntem rude. A trebuit sa aduca un alt martor, care de fapt nici macar nu era in masina....etc (ce a confirmat de fapt ceea ce am declarat eu). Intr-un final asta este sentinta de pe "fond" :
06.06.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C10
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite, în parte, plângerea contravenţională formulată de petentul XXXX, în contradictoriu cu intimata Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale S.A. – CESTRIN, ca neîntemeiată. Înlocuieşte sancţiunea contravenţională a amenzii în cuantum de 250 lei aplicată prin procesul-verbal de contravenţie seria xx nr. 000...12 din data de 02.12.2013 întocmit de intimată cu sancţiunea avertismentului, atrăgând petentului atenţia asupra pericolului social al faptei săvârşite, cu recomandarea ca pe viitor să respecte dispoziţiile legale. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea şi motivele de apel urmând a fi depuse la Judecătoria Botoşani. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 06.06.2014.
Document: Hotarâre 06.06.2014


Oricum, eu iti urez bafta si inarmeaza-te cu rabdare.
Iti multumesc mult ptr raspuns. daca ai si un model dupa care ai formulat cererea mi ai fi de foarte mare ajutor. Doamna de la registratura de la Judecatorie mi a zis ca trebuie sa formulez cererea dupa Noul Cod Civil si ptr. asta am intrebat eu aici,ca sa nu imi angajez un avocat,ptr ca nu merita ptr suma de 250 RON. Dar nici nu vreau sa platesc degeaba ,cand stiu ca nu am nici o vina.
Eu as fi facut plangere penala pentru neglijenta in serviciu+daune morale.

Alte discuții în legătură

Proces verbal amenda rovinieta fara semnatura olografa leorot leorot Am contestat o amenda de rovinieta pe motivul lipsei semnaturii olografe. Am pierdut la judecatorie. Citez din hotararea ... (vezi toată discuția)
Lipsa inregistrarii video contraventie - plangere contraventionala traian23 traian23 Buna dimineata ! Am formulat plangere contraventionala impotriva unui proces-verbal, prin care am fost sanctionat pt. depasirea limitei de viteza legala. ... (vezi toată discuția)
Contraventii - precedent amenzi anulate pentru lipsa semnaturii olografe Roland Mindrila Roland Mindrila Un nou fenomen se propagă în instanţele din România: anularea amenzilor pentru neplata rovinietei, motivul fiind că procesele-verbale trimise prin poştă ... (vezi toată discuția)