Buna ziua, Pentru ca Pol Comunitara a comunei X mi-a timis postal o amenda (Pr. Verbal) ce-a revenit la expeditor (ca n-am fost acasa/domiciliu s-o ridic) expun urmatoarea situatie astfel incit sa primesc cateva sfaturi/pareri:
- Domiciliez in Municipiul Y
- In comuna X, in intravilan detin un teren agricol (faneata), intre aliniamentul (gard) acestuia si Drumul Judetean existind un sant înierbat (anul trecut adâncit mai mult de Primaria Comunei X - pamantul rascolit favorizînd aparitiia balariiilor)
- Pe timp de vara stau preponderent la tară - in comuna X - casa-mostenire a bunicilor fiind undeva la vreo 4 KM de terenul făneata.
* Pol. Comunitara de vreo 2 luni practic m-a hartuit verbal sa cosesc iarba si balariile de pe sant ca altfel ma amendeaza conform unei HCL.
Intrebari:
- Nu cumva santul tine de Drumul Judetean, iar acest drum nu tine de Primaria comunei X ?
- Nu trebuia sa primesc mai intîi un preaviz scris ? (Am fost supus la amenintari verbale, exp "Pâna mâine la ora 16 ..." (de parca eram angajatul lor) si judecati de valoare "sunteti de rea-voinţă...etc"
* Desi am spus ca voi face curat si chiar am facut; am cosit pana la urma; o ploaie torentiala a ingramadit balariile si-a iesit apa pe asfalt (pe DJ) si iara au venit la mine - de parca eu eram de la Inspect pt situatii de urgenta
* Mentionez ca acel sant deserveste si cel putin 3-4 gospodarii aflate vizavii (pe acea latura a drumului nefiind şanţ)
Ma gandesc sa contest amenda de 150 lei...:(( ...cum e posibil ca satenii sa ma astepte pe mine sa vin din orasul Y sa le cosesc santul si sa le car gunoiul (iarba si ambalaje, sticle, cutii de bere - de la magazinul de vizavii)...chiar si baliga de la animalele (vaci) care mai pasc santul uneori