avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cumul pensie cu salariul
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cumul pensie cu salariul

Stie cineva in ce stadiu este proiectul de lege cumul pensie cu salariul? Cand intra in vigoare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:22, 1 Iulie 2009
nu
Guvernul a aprobat in sedinta din 08.04.2009i forma finala a proiectului de lege care se refera la interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat. "Toti pensionarii care primesc in mana o pensie pana la valoarea salariului mediu brut pe economie, pana la aproximativ 17 milioane de lei vechi, pot in continuare sa cumuleze pensia cu salariul la stat. Toti cei care au o pensie peste valoarea salariului mediu brut pe economie, toti cei care primesc mai mult de 17 milioane de lei vechi, acestia vor fi nevoiti sa opteze intre pensie si salariu la stat in termenul de 15 zile de la data adoptarii si intrarii in vigoare a proiectului de lege, in urma adoptarii lui de catre Parlament”.
Asta stiam, era vorba sa primeasca niste avize apoi sa fie votat in parlament....proiectul de lege l-am citit...se afla pe site-ul ces.ro...a primit avize favorabile sau si asta este neconstitutionala?
Daca aflati ceva tineti-ma la curent va rog. multumesc!
Avizele primite nu sunt obligatorii , ci formale ... astfel incat proiectul de lege poate fi sau nu adoptat de catre parlament
Multumesc, tineti-ma si pe mine la curent cu subiectul...

Alte discuții în legătură

Pensie militara anticipata partial si salariu nico65 nico65 as dori sa stiu daca mai pot continua activitatea in conditiile in care sunt pensionat anticipat partial in sistemul militar si incadrat cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Aprobarea legii diferentelor de grupe 1&2 de pensie! popoviciandreea popoviciandreea Buna ziua am inteles ca s-a aprobat in Parlament Legea diferentei grupei 1-2 de pensie.Bunicul meu a iesit la pensie inainte de anul 2001 si are 29 de ani de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas boogieuta boogieuta Sunt studenta si am depus acte pentru pensie de urmas pt. ca tatal meu a decedat de curand.dar vreau sa stiu dak mai beneficiez de aceasta pensie daca lucrez. ... (vezi toată discuția)