avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urgent - agresor in libertate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urgent - agresor in libertate

Buna seara,va contactez in legatura cu un caz disperat persona si va rog din suflet sa imi raspundeti si sa ma indrumati.Pe data de 7/08/2014 am fost urcata cu forta in masina mea si dusa intr-o padure,violata,agresata,batuta timp de mai bine de 5 ore crunt si am rani provocatoare de moarte pe corp de cutit de catre fostul meu prieten de origine greaca cu care am intretinut o relatie de 5 ani si de care m-am despartit in urma cu 7-8 luni de zile.Ca urmare am fost adusa cu salvarea la spital fotografiata de medicul legist dupa care mi s-a luat o declaratie de la politie urmand sa fie arestat.Astazi 11/08 familia mea a contactat politia sa afle in ce stadiu se afla cazul si cu groaza ne au comunicat ca a fost (agresorul) la sediu a dat declaratie si A PLECAT,A FOST LASAT IN LIBERTATE.In acest moment tremur de spaima pentru mine si copii mei.Sunt ingrozita la cele auzite mai ales ca a fost mediadizat subiectul peste tot cu titlul "SOK KATIFOROS STHN KRHTH" "TI BIASE TI KOUREPSE GIA TI TON XORISE""APISTEYTI IPOTHESI KAKOPIISIS 28 XRONIS APO TON PROIN ERASTI TIS" Iar cu toate astea este in libertate,ce lege poate permite un ca asta chiar nu au un Dumnezeu vor sa ma omoare si apoi sa ia masuri???Va implor ajutati-ma va rog din suflet.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters324317 , utilizator 19:54, 13 August 2014
Art. 218 Noul Cod penal:

Violul

(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(5) Acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. (1) şi se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Art. 193

Lovirea sau alte violenţe

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Ati specificat ca ati dat declaratie la politie. Plangere penala ati depus?
va multumec din suflet pt raspuns,plangere penala am depus si nu am acceptat nici un fel de rascumparare am cerut poiniki dioksi adica plangere penala,la spital s-a constatat ca nu am nici un os rupt,mi s-au facut raze x si analiza de sange in schimb sunt taiata si innvinetita pe tot corpul inclusive par(fata,gat,brate,spate,picioare),am trei gauri pe laterala piciorului stang dar nu m-au retinut in spital ingrijirile medicale mi s-au dat abea a treia zi pt a fi fotografiata dupa care m-au retinut la sdiul de politie mai bine de 10 ore dand aceeasi declarative de mi multe ori,ca sa aflu ulterior ca procurorul tocmai a intrat in vacanta,autoritatile elene musamalizeaza tot prin cunostinte si diferite modalitati.Este strigator la cer,nu pot sa cred avand in vedere ca nu mi s-a dat numarul dosarului,nimic,poze,dovezi nimic.Am fost lovita in fata cu telefonul meu mobil,s-a spart efectiv,cutitul (plin de sange)a fost luat de politie,amprente si tufe din par hainele mele taiate probe luate de politie etc,dupa care este lasat sa plece.
Fapta a fost comisă în România sau în Grecia? Întreb pentru că folosiți denumiri în limba greacă pentru plângere și ceea ce a fost mediatizat.
in orasul Iraklio Creta Grecia
Păi vedeți, acolo sunt alte norme și nu prea vă putem ajuta. Aveți grijă și protejați-vă până la eventuala arestare a agresorului.

Alte discuții în legătură

Loviri si alte violente salvatore112 salvatore112 Buna ziua! In urma cu cateva zile am fost agresat fizic de catre o persoana cunoscuta (este primul incident de acest fel). In urma acestui incident m-am ales ... (vezi toată discuția)
Pot acționa in instanța individul care m-a agresat in lipsa unui certificat medico-legal dar în prezența a doi martori? sergiulzr sergiulzr Mergând spre facultate un conducator auto nu mi-a acordat prioritate de trecere deși eram aflat pe zebra decat in momentul in câte am ridicat mana pentru ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de loviri si alte violente Fatima_Miriam Fatima_Miriam Buna Seara, Am un prieten, sa ii spunem X, care a fost atacat intr-o seara de catre un baiat in stare de ebrietate, Y. X a ajuns la spital in stare grava, ... (vezi toată discuția)