avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Malpraxis- ce pasi trebuie sa urmez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Malpraxis- ce pasi trebuie sa urmez?

As dori sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru un caz de malpraxis.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 16:40, 18 August 2014
in primul rand trebuie facuta o plangere la COlegiul Medicilor, iar apoi, in functie de raspunsul lor trebuie actionat in instanta.
Da' de unde stiti ca e vorba despre malpraxis medical? Poate e vorba despre malpraxis in avocatura sau in politica.
Apoi, daca e malpraxis medical nu se face plangere doar la colegiul medicilor (care e competent doar in ceea ce priveste abaterile disciplinare) ci, potrivit procedurii stabilite de Legea nr. 95/2006 la comisia de malpraxis care functioneaza pe langa directia de sanatate publica judeteana. Dupa ce comisia stabileste ca medicul n-a avut nicio vina (intotdeauna comisia de malpraxis face asta) decizia comisiei poate fi atacata la judecatoria in circumscriptia careia s-a petrecut fapta.
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2014
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
u.b.i.k. a scris:

Da' de unde stiti ca e vorba despre malpraxis medical? Poate e vorba despre malpraxis in avocatura sau in politica.


Poate in contabilitate, poate un arhitect i-a facut un proiect si inundatiile i-au daramat casa ... evident aici pot fi enumerate o multime de cazuri de malpraxis. Oare exista cineva care sa poata formula o opinie referitoare la toate cazurile de malpraxis posibile?
:offtopic:Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa fololsiti optiunea "raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
mariana47carmen a scris:

In legatura cu intrebarea pusa de mine mai devreme, despre pasii pe care trebuie sa-i urmez intr-un caz de malpraxis, este voba de malpraxis medical.

gigipopa a scris:

Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/content/art...
Parerea mea ca in cazul in care este vorba de malpraxis medical , colegiul medicilor este ultima institutie careia ar fi indicat sa va adresati cu o plagere. Colegiul medicilor este format asa cum ii spune si titulatura din "colegi" ai celui pe care-l reclamati , si care in realitate are doar rolul de a-l proteja pe colegul lor in cazul in care este reclamat , si de a incerca sa va descurajeze sa apelati la justitie pentru despagubiri.

Alte discuții în legătură

Expertiza medicala in caz de malpraxis george_adi110 george_adi110 Unde pot afla mai multe informati despre desfasurarea unei expertize medicale in caz de malpraxis? ( cui trebuie adresata cererea, cine decide efectuarea unei ... (vezi toată discuția)
Procedura malpraxis asistente BiancaTudose BiancaTudose Buna seara! Speta este urmatoarea: o asistenta a facut o greseala ca sa ii spun asa si a cauzat vatamari unui pacient. S- facut plangere penala pt neglijenta ... (vezi toată discuția)
Malpraxis? si_monee si_monee Buna ziua!In urma cu 6 luni am facut o operatie de mamoreductie. La ecografia pe care am facut-o zilele trecute s-a descoperit la un san o formatiune care nu a ... (vezi toată discuția)