avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Procedura Despagubire victima accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Procedura Despagubire victima accident rutier

pe data de 08 08 2014 ora 16.10 ma intorceam de la serviciu impreuna cu 3 colegi unul sofer ..pe drum a avut loc un accident foarte grav soferul a pierdut controlul masini intr.o curba a intrat pe contrasens in auto care circula regulamentar a rezultat 1 mort si restul raniti picioare rupte etc..eu am avut piciorul drept rupt fisura la bazin 3 coaste rupte...am avut nevoie de 19 zile spitalizare va rog sa.mi spuneti care este preocedura de urmat pentru asigurare?auto avea casco si noi ne intorceam de la munca poate fi ca accident de munca?
Cel mai recent răspuns: aum300 , utilizator 07:24, 19 Decembrie 2014
Deplasarea la si de la locul de munca, a mai fost discutata aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Prin polita CASCO, se pot primi despagubiri numai daca exista si clauza de accidente persoane din masina. Despagubiri pentru vatamarile provocare se pot solicita pe baza politei RCA a vinovatului, inclusiv pentru persoanele/pasagerii din masina sa.
Ar trebui sa aveti un certificat medico-legal din care sa rezulte totalul zilelor de spitalizare+recuperare. Soferului care a provocat accidentul i s-a intocmit dosar penal? Daca da, ar trebui sa ajungeti la politie sa va constituiti parte vatamata. Puteti obtine daune morale pentru accidentul suferit, daune ce vor fi platite de firma de asigurari la care soferul are polita RCA. Nu este o procedura simpla....dar se merita incercat.
certificatul medico legal imi iese sapt asta..nu stiu sigur daca s.a intacmit deja dosar penal apoi merg la politie ma declar parte vatamata ?si dupa trebuie sa iau leg cu un avocat sa se ocupe?nu am mai avut experiente neplacute ca asta nu stiu pasii care trebuie urmati..multumesc
Va trebui sa vedeti cate zile sunt pe certificatul medico-legal. Apoi trebuie mers la politie si de urmat cativa pasi. Ar fi bine sa consultati un avocat.
Buna ziua,

Pe langa certificatul medico-legal mai aveti nevoie de acte din care sa rezulte vinovatia soferului care a produs accidentul si asigurarea RCA al acestuia. Toate actele le anexati la o cerere de despagubire (in care va expuneti pretentiile) pe care o inaintati catre asiguratorul RCA al soferului vinovat. In termen de 3 luni ar trebui sa primiti raspuns iar daca nu va raspunde sau nu sunteti multumit de despagubirile acordate, va trebui sa deschideti proces.
Daca numarul Dvs. de zile de ingrijiri medicale este mai mare de 90 de zile, puteti sa va constituiti parte civila in dosarul penal iar daca e mai mic de 90 de zile, va trebui sa deschideti proces civil.
Succes!

Alte discuții în legătură

Despagubire persoana afectata in accident 82RYA 82RYA Buna seara, As avea nevoie de o lamurire si un raspuns in acelasi timp. Mama mea, in varsta de 65 ani, se afla intr-o masina care, in urma unui derapaj pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier bianca72 bianca72 In data de 9 iulie am suferit un accident de circulatie in urma caruia am fost operata de fractura bimaleolara.Vinovatul nu avea polita de asigurare RCA drept ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mysa mysa buna ziua .am avut un accidebt rutier in data de 8ianuarie 2010 in autoturism erau 8 persoane plus soferul...soferul nefiind atent la drum a pierdut controlul ... (vezi toată discuția)