avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decaderea din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decaderea din drepturile parintesti

buna ziua!va multumesc mult pentru acest site deoarece am vazut aici raspunsul la multe intrebari care ma macinau!Acum am o problema f grava si nu stiu cum sa procedez, poate ma poate sfatui cineva!Am un copil de 4 ani, pe care atunci cand l am facut, acel barbat era casatorit, dar care la momentul acela ,,cica,, nu mai avea nicio treaba cu sotia lui, doar acte!a fost totul o minciuna, ptr ca acest om a mers intr o viata dubla, pana am prins eu adevarul!Cum pot face ca sa obtin custodia totala a copilului, avand in vedere ca este casatorit, si avand in vedere ca am multe probe in care m a lasat in casa singura cu copilul zile intregi, saptamani pot zice! pot invoca faptul ca este casatorit si are familie???copii nu are, ptr ca ea nu a vrut!eu copilul nu l pot lasa in preajma lui, plus ca e navigator si in 4 ani de zile, 2 a fost plecat, plus escapadele lui cu alte femei!Vreau sa rup orice legatura, si sa ne lase in pace!
Cel mai recent răspuns: tartaioana , utilizator 23:28, 5 Septembrie 2014
Pentru a obtine custodia exclusiv in favoarea/sarcina dvs trebuie sa apelati la instanta de judecata, demonstrand ca nu este un bun parinte.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
AvTudor_com, utilizator
AvTudor_com a scris:

Pentru a obtine custodia exclusiv in favoarea/sarcina dvs trebuie sa apelati la instanta de judecata, demonstrand ca nu este un bun parinte.


buna ziua ! si cum se poate demonstra ca nu este un bun parinte ?
Luati legatura cu un avocat caruia sa ii prezentati intreaga situatie, ce anume va nemultumeste, care este relatia cu fiiul/fiica, cum se implica in cresterea si educatia copilului...etc.
In aceste fel o sa stie ce anume sa prezinte instante pentru ca sansele de admitere a actiunii sa fie mai mari.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
AvTudor_com, utilizator
lia vasiliu, nu-l puteţi decade din drepturile părinteşti, numai Autoritatea Tutelră o poate face, dar pentru motive grave, ca agresarea copilului, dus copilul la cerşit, dat droguri copilului, etc.
Pentru ceea ce relataţi dvs., nu veţi obţine nici măcar autoritate părintească unică, autoritatea va fi comună, domnul va avea drept de vizită şi va trebui să plătească pensie alimentara. Nu contează că e căsătorit-e TATA ! Nici că are serviciul de natură să lipsească mult-va recupera când e în ţară.
Multumesc!si daca eu nu accept decat sa l vada in prezenta mea, poate instanta sa ma oblige sa il dau lui? el spune ca nu are cum sa plateasca pensie alimentara pentru ca lucreaza in strainatate, nu are contract in Romania!

Alte discuții în legătură

Drepturi parintesti in urma divortului OanaAlex OanaAlex Buna ziua. Va rog ajutati-mă cu un răspuns. Am divorțat in 2009, iar in sentinta de divorț nu se specifica drepturile tatălui ( in urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort pronuntata in 2009, tatal vrea sa ceara custodie comuna....ce se poate schimba in situatia actuala? sonia2014 sonia2014 Buna seara. In urma sentintei de divort din 2009,fetita mi-a fost incredintata,iar tatal beneficiaza de perioada de vizita si e obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Plasament minor ronaldo83 ronaldo83 Se da urmarorul caz:Un minor de 13 ani al carui parinti sunt divortati mama avand custodia unica si tatal program de vizita.Poate mama sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)