avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta Asociatia de proprietari

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatal meu este in proces de partaj cu mama mea, care a parasit domiciliul acum 20 de ani. Au divortat acum 10 ani, dar nu au facut partaj. Ea vrea acum sa primeasca echivalentul a jumatate din valoarea apartamentului, chiar daca nu a contribuit cu nimic la achizitionarea lui. Mai mult, acum, in recurs, incearca sa demonstreze ca a mai locuit in acel apartament si ca a contribuit la cheltuielile de achizitie si de intretinere, chiar daca tata a castigat in prima instanta procesul si ademonstrat ca a parasit domiciliul acum 20 de ani si nu si-a adus nici o contributie. Ideea e ca ea a obtinut de la presedinta blocului o adeverinta in care se mentioneaza faptul ca la apartamentul respectiv a locuit "familia X", fara a se specifica cati membri. Am incercat sa obtin si eu o adeverinta de la presedinta in care sa mentioneze exact cati membri ai familiei au locuit, dar nu este posibil (nu vrea sa imi dea, a zis "ca nu se mai baga"). Intrebarea mea este: cum pot sa o fac sa imi dea adeverinta respectiva, in mod legal. Multumesc pentru eventualul ajutor.
Avocatul dvs. poate sa formuleze o cerere prin care sa solicite informatii cu privire la persoanele care locuiesc in acel apartament, potrivit cartii de imobil ( aflate de regula, la seful de scara de bloc). La o adresa oficiala, venita din partea unui avocat, nu poate sa se scuze ca "nu se baga", va trebui sa raspunda nu in calitate de doamna X, ci de presedinte al Asociatiei de proprietari.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. La o astfel de solicitare oficiala ne gandiseram si noi. E bine ca am mai primit inca o confirmare.
In adeverinta se spune ca a locuit familia "cutare", or daca, prin procesul de divort, tatal a castigat pe motiv de parasire a domiciliului, nu se intelege deloc ca mama ar fi locuit acolo. Presedinta asociatiei trebuie fortata sa termine ce a inceput, adica sa declare adevarul, citata ca martora din partea tatalui. Daca s-a bagat putin, acum trebuie fortata sa se bage pana peste cap, acolo unde ar fi trebuit sa se abtina a se baga de la bun inceput.
Insistati printr-un demers oficial, eventual prin avocat. Trebuie, e obligat sa va raspunda presedintele. Acum vedeti ca este alt necaz. Am cautat si eu si nu am gasit nici un document dinainte de 1997 in afara unui dosar cu situatii contabile si procese verbale de predare primire cu ocazia infiintarii actualei asociatii. Inclusiv cartile de imobil sunt dupa 1997.
Eu intr-o situatie asemanatoare ce as putea raspunde unui solicitant de adeverinta prin care sa confirm sau sa infirm ca a locuit, a platit la asociatie inainte de 1997 ?
Foarte bine. In cazul acesta nu poate dovedi ca a locuit...

Alte discuții în legătură

Administratoarea refuză să-mi elibereze o adeverință de locatar, de care am nevoie pentru dosarul de indemnizație de chirie. ce aș putea face? Sammy1993 Sammy1993 Am o problema in eliberarea unei adeverinte de locatar. Astept de aproape doua luni si inca nu am primit adeverinta. Administratorea blocului gaseste mereu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - refuz asociație eliberare adeverință chiriaș Andrei7711 Andrei7711 Buna ziua! Am fost astazi la asociatia de proprietari pentru o adeverinta precum ca locuiesc acolo, ideea e ca eu locuiesc in chirie, iar contractul nu este ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari. buna seară! vin cu o problemă suficient de mare încât să ... Bogdanel23 Bogdanel23 Buna seară! Vin cu o problemă suficient de mare încât să macin și să mă frământ in fiecare zi și anume: REFUZUL PREȘEDINTELUI ASOCIAȚIEI DE ... (vezi toată discuția)