avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procurator de fonduri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procurator de fonduri

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o solutie la problema mea. Eu impreuna cu sotia mea am strans o suma de bani de-a lungul celor 15 ani de casatorie, in urma cu 2 ani sotia a constituit un cont in euro la o banca pe numele ei unde am depozitat respectiva suma. In urma cu doua luni a inchis contul de pe numele ei si a deschis un altul pe numele mamei ei (soacra mea) motivand faptul ca dobanda este putin mai mare pentru pensionari. In momentul de fata am gasit sa cumparam un teren intravilan pentru constructie iar sotia mea vrea sa plateasca respectivul teren din contul soacrei mele si sa o treaca pe aceasta procuratoare de fonduri. Acum imi dau seama ca toate aceste lucruri au fost premeditate iar eu in naivitatea mea am avut incredere in sotie.:O
Acum intrebarea mea este: in cazul unui divort pot exista probleme cu impartirea bunului daca soacra declara ca este procurator de fonduri pentru ambii soti si cumparam terenul ca bun comun?
Sa o las sa cumpere numai sotia, soacra fiind procurator de fonduri, iar dupa sa atac contractul in instanta si sa demonstrez ca soacra nu aavea de unde sa aiba banii, avand in vedere ca am si extrasele de cont din care se vede ca in aceasi zi si la aceasi banca sotia a retras numerarul din cont iar soacra a deschis un cont pe aproximativ aceasi suma si mai am si martori care stiu ca acesti bani sunt bani facuti impreuna cu sotia in timpul casatoriei (au fost de fata la discutii intre mine si sotia mea cand discutam despre acesti bani)?
Va multumesc si ma adresez d-voastra in speranta ca voi primi solutii in timp util!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:57, 17 Septembrie 2014
ASta cu procuratorul de fonduri e o porcarie... inseamna ca da bani... cum? Imprumut, donatie?... nu stie nimeni, nu e reglementat.
Termenul vine din alta zona, nu din DRept civil si decizia unui judecator in privinta incadrarii juridice a modului de a da acele fonduri e... bazata pe experienta lui.

Ar trebui ca acel contract sa specifice corect ce se intampla.
Din pacate, sotia dv. a cam inselat banca in privinta acelor bani. Acum ar fi timpul sa puna lucrurile in ordine, altfel va puteti indrepta dv. cu actiune impotriva soacrei pentru returnarea banilor "imprumutati" de ea din contul dv., al sotilor.
NU lasati situatia nereglementata, in timp lucrurile se agraveaza, se complica suplimentar si nu vreti sa cheltuiti nervi, timp si bani sa le puneti in ordine.
eu cred ca se considera donatie... banca nu cred ca a inselat-o in nici un fel, pentru ca sotia a scos banii din depozitul ajuns la scadenta si a deschis un nou cont pe numele soacrei mele.

Ce ma intereseaza pe mine este ce pot face eu acum ca sa radiez din contract acea clauza cu procurator de fonduri, avand in vedere ca pot dovedi ca acei bani sunt bun comun si ca de fapt imobilul a fost cumparat cu banii nostri ai sotilor?

1. Sa deschid o actiune acum? Cu cine sa ma judec?
2. Sa o las asa pana la un eventual partaj dupa divort (pentru ca pana la urma imobilul este cumparat ca bun comun dar ca procurator de fonduri soacra pentru sotie) si sa dovedesc atunci ca a fost cumparat imobilul cu banii nostri si ca soacra nu a avut nici o contributie?

Va multumesc!
Banca da dobanzi mai mari pentru banii pensionarilor, nu pentru banii altor persoane care se transfera fictiv in conturi pe numele unor pensionari.
Da, se poate considera donatie, insa nu odata am vazut in partaje dovezi ca au fost imprumuturi sau ca au fost donatii catre ambii soti sau doar catre unul... e neclar.
Eu am nevoie de o solutie la problema mea...ce ma sfatuiti sa fac? nici nu as vrea sa divortez pentru ca imi iubesc sotia, dar nici nu as vrea sa raman de prost si, eu stiu, dupa 10 ani in cazul unui divort sa-mi zica ca am stat pasiv. Contractul s-a incheiat in momentul asta si este trecuta soacra mea ca procurator de fonduri, eu nu am vrut sa semnez contractul pentru ca nu am fost de acord cu acest lucru.
Nu stiu ce sa fac in continuare...Sa atac contractul in instanta pentru a anula clauza cu procuratorul de fonduri s-au sa stau pana la eventualitatea unui divort, pentru ca in momentul de fata nu ma deranjeaza fiind cumparat ca bun comun?
Va multumesc!
Daca nici nu ati semnat contractul, slabe sanse sa mai modificati ceva... solutia v-am spus-o, contractul ar fi trebuit sa mentioneze corect faptele de la baza lui.
Acum, sincer, nu e in favoarea dv. ca nu l-ati semnat... s-a cam dus si aparenta de bun comun, greu de dovedit... cereti banii soacrei inapoi. Dar v-am mai spus si asta.
Mai mult nu am date sa va spun si ma tem ca nu prea sunt variante odata ce nici in act nu figurati... e mai dificil.

Alte discuții în legătură

Vanzare dupa succesiune catalinu catalinu Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca subiectul meu a mai fost discutat.... Situatia mea este urmatoarea.... In urma cu aproape 2 ani socrul meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa danymbi danymbi Buna ziua. Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)
Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)