avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezilierea contractului de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezilierea contractului de intretinere

Eu si sotul meu avem un contract de intretinere cu mama respectiv soacra ,am indeplinit absolut toate conditiile ba chiar mai mult, dar ea acum vrea sa rezilieze contractul,as dori sa stiu, daca se poate? Ea chear se poarta foarte urat cu noi,ne blesteama ,pe noi si pe copii nostrii,arunca dupa noi cu ce nimereste. am uitatat sa precizez ca soacra are un viciu ,bea si noi i-am interzis deoarece are medicamente .
Cel mai recent răspuns: CRIMO , utilizator 13:07, 23 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 2263 NCC

Încetarea contractului de întreţinere

(2) Atunci când comportamentul celeilalte părţi face imposibilă executarea contractului în condiţii conforme bunelor moravuri, cel interesat poate cere rezoluţiunea.

(3) În cazul prevăzut la alin. (2), precum şi atunci când se întemeiază pe neexecutarea fără justificare a obligaţiei de întreţinere, rezoluţiunea nu poate fi pronunţată decât de instanţă, dispoziţiile Art. 1552 nefiind aplicabile. Orice clauză contrară este considerată nescrisă.

(4) Dacă rezoluţiunea a fost cerută pentru unul dintre motivele prevăzute la alin. (2) sau (3), oferta de întreţinere făcută de debitorul pârât după introducerea acţiunii nu poate împiedica rezoluţiunea contractului.

(5) În cazul în care rezoluţiunea se pronunţă pentru unul dintre motivele prevăzute la alin. (2) sau (3), debitorul în culpă nu poate obţine restituirea prestaţiilor de întreţinere deja executate.

(6) Dreptul la acţiunea în rezoluţiune se transmite moştenitorilor.

(7) Rezoluţiunea contractului de întreţinere nu se poate cere pentru motivele prevăzute la art. 2.261 alin. (1)


Daca v-ati indeplinit obligatiile de intretinere contractuale si puteti dovedi si sustine acest lucru, nu aveti de ce va teme de mama/soacra.
In cazul in care aceasta va promova o actiune in instanta pt. rezolutiunea contractului, va trebui sa isi motiveze cererea. :)
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2014
Raluca Iliescu, Avocat
Buna ziua.
Am contract de intretinere cu soacra de 5 ani.
Intre timp a primit pensia.
Ce se inrampla cu pensia???
Eu ofer tot ce scrie in contract si soacra face ce doreste cu pensia???
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, face ce vrea cu.pensia..Dvs puteați sa ,,castigati", imobilul rapid dacă persoana întreținută deceda sau sa o îngrijiți 20 de ani ,de aceea este un contract aleatoriu..Doar nu o întrețineți din banii ei și la final rămâneți cu un apartament...
De aia exista un contract, fiecare parte trebuie sa il respecte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Ati luat-o in grija, nu pentru pensie. Este un dreptul ei, nu al dumneavoastra. Doar daca v-ati inteles atfel sau dansa doreste sa contribuie. De aceea trebuie sa fiti foarte atenti la ce se stipuleaza in contract, pentru a nu exista discutii ulterioare... Va spun din proprie experienta.
La un asemenea contract trebuie discutati foarte bine termenii si trebuie prevazut si ce ar merge rau nu doar beneficiile. Plus ca atat oamenii cat si situatiile, in viata, sunt foarte schimbatori/schimbatoare.
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2024
mireteo, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere r0ssanna r0ssanna Eu am ctr de intretinere cu sotul la un batran, eu avand grija de el, am divortat intre timp, fostul sot va mai avea vreun drept la bunurile batranului dupa ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract vladescumihaela vladescumihaela Buna ziua.Bunicii mei i-au lasat casa prin contract unchiului meu,dar au pus si o clauza.Sa ii ingrijeasca in cazul in care se imbolnavesc.Acum bunica mea este ... (vezi toată discuția)
Desfiintare donatie Mariana1712 Mariana1712 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: doi batrani care locuiesc in curte cu unicul fiu, au facut act de donatie cu clauza de intretirere (si ... (vezi toată discuția)