avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre acte pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre acte pensie

Ce acte trebuie sa-mi dea actuala firma unde lucrez ptr a depune la dosarul de pensie
Cel mai recent răspuns: mihaimares59 , utilizator 20:00, 1 Octombrie 2014
Ce fel de pensie doriti sa solicitati: pensie pentru limita de varsta, pensie anticipata, pensia anticipata partiala, pensie de invaliditate?
. Da i-mi cer scuze ca nu am specificat.Deci sunt nascut in 4-10-1959 si am 20ani si 9 luni in gr 1-a;8ani in gr 2-a;1an 3 luni somaj; 9 luni concediu medical (in perioada somajului);din mai 2012 pana in aprilie 2013 am lucrat la o firma unde am inteles ca am fost pontat 4 ore ? din iunie 2013 pana in mom. de fata lucrez la o alta firma cu acte in regula. Conform reducerilor de grupa am dreptul la pensie limita de varsta in oct.2014. Intrebarea mea este : Ce acte trebuie sa-mi dea actuala firma ptr a depune la dosarul de pensie. . Am intrebat contabila si mi-a spus ca nu stie ce trebuie sa-mi scrie . Va multumesc!
1. De la Casa de Pensii luati lista cu actele necesare.

2. Daca este cazul, de la toti angajatorii trebuie sa solicitati:
- adeverinta sporuri la salariu (daca nu sunt inregistrate in carnetul de munca);
- adeverinta privind lucrul in grupe superioare de munca (daca nu sunt inregistrate in carnetul de munca).

3. - Fiind vorba de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare contractul individual de munca (CIM) va inceta la data comunicarii deciziei de pensionare.
- Daca dvs. doriti puteti inceta CIM mai repede, la cererea dvs.
Va multumesc! inteleg ca acuala firma unde lucrez nu trebuie sa-mi dea nimic la mana intrucat CIM al meu este prins in calculatorul fortelor de munca. Si totusi am sa le cer sa-mi dea o adeverinta ca sunt angajatul lor din data de 3 iun 2013 si salariul de incadrare care a fost si este minim pe economie .Dca gresesc va rog sa ma corectati!
1. Incepand cu data de 01.04.2001 stagiile de cotizare la pensie se inregistreaza la Casele de Pensii in baza declaratiilor nominale lunare (D112) depuse de angajator (acum la ANAF care le transmite apoi la Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate si Agentiile de Somaj).

2. - In D112 sunt trecute numele fiecarui salariat, CNP si venitul brut pentru care s-au platit contributiile.
- Asa ca nu vad ce sa faceti cu adeverinta pe care vreti sa o solicitati.

Alte discuții în legătură

Cuantum pensie mihaimares59 mihaimares59 Va salut. Domnilor am si eu o nelemurire. Sunt barbat nascut in 4-10 -1959. Am iesit la pensie limita de varsta la 55 ani.Iata ce adeverinte am depus eu: 3 ... (vezi toată discuția)
Pensionare melaniavasilescu melaniavasilescu Buna ziua. Sunt nascuta in august 1960, angajata din noiembrie 1982. Am lucrat cu grupe de munca : 3 ani si 9 luni in GR II si 13 ani si 4 luni GR I de munca. ... (vezi toată discuția)
Dreptul omului - adeverinte grupa hANGHIUC hANGHIUC am lucrat din anul 1976 pina in 1979 la fab de mob militari bucuresti acum cau sa-mi completez dosarul ptr pensie dar cei de la mobins S.A. spun ca arhivele au ... (vezi toată discuția)