avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Dosarul personal al angajatului
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Dosarul personal al angajatului

Imi puteti spune,va rog,daca in dosarul personal al profesorului angajat copiile de pe actele de studii trebuie sa fie legalizate sau nu? Daca este specificat acest lucru in vreun articol legal,va rog sa-mi dati nr .acestuia.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 2 Octombrie 2014
HG 500/2011, art.8 :
1)Angajatorul are obligaţia de a întocmi un dosar personal pentru fiecare dintre salariaţi, de a-l păstra în bune condiţii la sediu, precum şi de a-l prezenta inspectorilor de muncă, la solicitarea acestora.

(2)Dosarul personal al salariatului cuprinde cel puţin următoarele documente: actele necesare angajării, contractul individual de muncă, actele adiţionale şi celelalte acte referitoare la modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă, acte de studii/certificate de calificare, precum şi orice alte documente care certifică legalitatea şi corectitudinea completării în registru.
......


Legea nu specifica ca aceste acte sa fie legalizate, insa legalizarea acestora este ca o masura de precautie.
Asadar angajatorul nu ma poate obliga prin lege sa legalizez aceste copii?
Atat timp cat legea nu prevede , angajatorul nu va poate obliga la asa ceva. Insa asa cum am mentionat este o masura de precautie impotriva falsurilor.
Mai am o nelamurire.Daca sunteti amabil sa imi raspundeti...
Sunt in situatia in care secretariatul scolii in care predau nu doreste sa imi acorde sporul de vechime pentru transa 10-15 ani si nici sporul de stabilitate.
Sunt in invatamant din 2004, profesor titular.
In perioada 2006-2007 am avut 1 an concediu fara plata.
In legea 63/2011 am citit ca, concediul fara plata nu intrerupe vechimea in invatamant, deci ar fi trebuit sa beneficiez de sporul de vechime 10-15 ani incepand cu anul acesta.
Tot in aceasta lege se specifica ca sporul de stabilitate se stabileste pentru vechime efectiva de 10 ani.
Eu am calculat vechimea efectiva in modul urmator, tinand cont de faptul ca, concediul fara plata nu intrerupe vechimea in invatamant:
2004-2006 = 5 ani
2007-2014 = 5 ani
Total 10 ani.
Va rog sa ma lamuriti daca am calculat bine si daca am interpretat bine litera legii. Trebuie sa beneficiez de spor de stabilitate incepand cu anul scolar 2014-2015? Va multumesc!
2004-2014- 10 ani.Am inclus si anul de concediu fara plata

Alte discuții în legătură

Trecerea la alta grila de salarizare gabrielbercea gabrielbercea Sunt in situatia in care secretariatul scolii in care predau nu doreste sa imi acorde sporul de vechime pentru transa 10-15 ani si nici sporul de ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime / stabilitate in invatamant ofarcas76 ofarcas76 Buna ziua, sunt in situatia in care secretariatul liceului in care predau nu doreste sa imi acorde sporul de vechime pentru transa 10-15 ani si nici sporul de ... (vezi toată discuția)
Spor de stabilitate alinutab2013 alinutab2013 Sunt profesor din anul 2004. In anul 2011 (4 luni :mai- august) si in anul 2014 ( 2 luni: martie, aprilie) m-am aflat in concediu crestere copil. In acest ... (vezi toată discuția)