avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care am doar 6 luni vechime?

Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care am doar 6 luni vechime in munca si urmatoarea situatie... ?
Am 23 de ani, sunt angajata cu contract determinat din 1 iulie anul in curs,la sfarsitul lunii decembrie imi va expira acest contract si sigur nu mi-l vor mai prelungi deoarece sunt insarcinata. Voi naste la sfarsitul lunii apriie 2015.
Mentionez ca anul 2013 - 2014 am fost studenta la zi,dar nu am incheiat anul din motive personale,din ianuarie nemaifrecventand cursurie.
Din septembmbrie, anul acesta, sunt si eleva la zi la o scoala postliceala paralel cu jobul actual,in care voi fi prinsa si in luna aprilie cand voi naste si inca 2 ani.
Nu stiu daca pot intruni perioade asimilate,in conditiile anterior descrise, pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters332880 , utilizator 22:57, 9 Octombrie 2014
AnaMios a scris:

... Voi naste la sfarsitul lunii apriie 2015.
.....

In acest caz, perioada eligibila este mai 2014 - aprilie 205.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

De cand sunteti angajata - data inceperii activitatii?
...sunt angajata dupa 27 iunie 2014.
AnaMios a scris:

...sunt angajata dupa 27 iunie 2014. nu am justificare pentru luna mai desi munceam fara carte de munca sau contract in acea luna.

De ce nu incercati sa obtineti incheierea c.i.m. pentru acea luna ?
...contractul m-i l-au perfectat cu data de 30 iunie 2014.
Va multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Buna seara - ccc pentru tata lauramaria1 lauramaria1 Nu sunt angajata si as vrea sa stiu daca sotul meu poate beneficia de concediu de cresterea copilului , el fiind angajat din data de 24 iulie 2014 iar eu ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil bobolotionel bobolotionel daca am fost angajat in din 15 07 2015 si sotia naste in iunie 2016 am dreptul la concediu de crestere al copilului? (vezi toată discuția)
Daca sunt angajata din septembrie 2014 si nasc in august 2015, beneficiez de indemnizatie? marinabety marinabety buna seara, as vrea sa stiu va rog, daca pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca sunt angajata din septembrie 2014 iar eu nasc in ... (vezi toată discuția)