avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident alcoolemie - dovada circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident alcoolemie - dovada circulatie

Buna ziua, in data de 4 august 2014 am facut un accident cu urmare a mortii unei cabaline, pe sensul meu de mers am ocolit un caine si am intrat pe contrasens lovind o cabalina cu lateralul spate stanga cabalina fiind legata pe margine drumului (adica era in drum cam 50 cm) ca urmare mi a schimbat sensul de mers si am intrat in sant si dupa intr un gard, la venirea politiei am fost supus testului etilotes si am fost gasit cu alcoolemie de 0,95, am primit dovada de circulatie fara drept de a circula pana la solutionarea cazului. Ma intereseaza daca pot lua o dovada de circulatie pentru 30 de zile si de unde, si daca imi puteti spune la ce urmari sa ma astept. Cu stima Stefan.
S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.336 c.p.
Dovada fiind fara drept de circulatie, dreptul de circulatie nu poate fi prelungit sub nici o forma, astfel, cat dureaza cercetarile aveti dreptul de a conduce suspendat.

ART. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive*), care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
#CIN
*) Conform art. 241 din Legea nr. 187/2012 (#M3), prin substanţe psihoactive se înţelege substanţele stabilite prin lege, la propunerea Ministerului Sănătăţii.

Reglementări anterioare:
- art. 90 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată
- alin. (1): art. 87 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată
- alin. (2): art. 87 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată
- alin. (3): art. 87 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată

Multumesc. finalul depinde de judecator sa inteleg. de la 1 la 5 ani sau amenda.

D-le avocat ma mai intereseaza daca permisul se anuleaza sau se suspenda

Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In caz de condamnare ( cu executare, amenda penala sau cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere) permisul se anuleaza, in cazul achitarii, renuntarii la aplicarea pedepsei, amanarea aplicarii pedepsei, nu se anuleaza.
Multumesc.`` S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.336 c.p.
Dovada fiind fara drept de circulatie, dreptul de circulatie nu poate fi prelungit sub nici o forma, astfel, cat dureaza cercetarile aveti dreptul de a conduce suspendat. `` inteleg ca am dreptul sa conduc cat timp dureaza cercetarile, de unde iau aceasta dovada de circulatie?
Nu ati inteles bine, nu vi se poate prelungi dreptul de circulatie pe durata cercetarilor.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie dosar penal ionutdaniel90 ionutdaniel90 Buna seara Pe data de 16.09.2014 am fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acum astept rezultatul de la IML :( Ce ... (vezi toată discuția)
Catre persoanele competente sau persoanele care au un caz similar, va multumesc - conducere fara permis sub influenta bauturilor alcoolice elena9286 elena9286 Intr-o seara sotul meu a luat masina si s-a urcat la volan desi nu avea permis de conducere fiind sub influenta bauturilor alcoolice , a venit politia locala ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara asigurare alcolemie 0,51 SsK2 SsK2 Salut, Zilele trecut am mers cu o masina care nu avea asigurare si am lovit o masina parcata. La testarea cu alcooltestul mi-a iesit 0,51... Nici-o parte nu ... (vezi toată discuția)