avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT SI CE URMEAZA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT SI CE URMEAZA

Aici eu sunt oaia neagra> S-au facut exact 6 ani de cand ne-m casatorit, insa simteam ca nu mai am eu personalitate ca nu pot vorbi nimic, ca nu mai pot zice nimik, aveam slabiciunile mele, si au fost violente, ultima grava, ea a plecat acum doua saptamani, si nu a zis nuimic, impreuna cu copii (minori 5ani si 2 ani), m-a instintat ca e divortul pe 3 sept. Problemele dunt eu am fost neglijent cu ei poate si din natura munci plecat mult timp, insa acum eu sunt impotriva divortului, ea are argumentele ca sunt violent uneori (nu are certificat si nici plangere la politie nu a depus din ce stiu eu), ca nu am sustinut familia cum vrea ea. Ea nu lucreaza nu are venit, plus de asta a confirmat in fata parintilor ei, dupa ce am prins-o ca a fost infidela, mai am si alte liste de mailuri cum si ce faceau. Vreau doar atat sa ma opun divortului, cred in familie si in al doisprazecelea ceas, ca se mai poate face cu vointa ceva pentru copii, si daca chiar a intentat divort, cum pot macar un copil sa obtin, va rog sa-mi dati un sfat.
Nu avem bunuri comune majore, si minore care nu cred ca vor fi probleme sa le impartim, daca acolo se ajunge, stateam in ultimul timp cu chirie, pe care o plateam cum puteam.
Cel mai recent răspuns: laurgom , utilizator 11:01, 7 Iunie 2009
Angajati-va un avocat si la proces mergeti si cu doi martori (care pot fi si din familie, chiar socrii, daca sunt de partea dvs.) care sa arate ca viata conjugala ar putea continua, ca nu sunteti violent, ca ea a fost infidela, ca puteti si sunteti singurul care are grija de familie. Daca aceste lucruri nu sunt posibile, atunci luptati-va sa primiti unul din copii spre ingrijire (si aici puteti sa cereti ca ea sa va plateasca pensie de intretinere, cu toate ca e greu daca nu are serviciu) sau poate chiar pe amandoi.
in primul rind va sugerez sa va angajati un avocat bun in dr. civil si dr.familiei. instata ar trebui sa dea sfaturi de impacare partilor, insa daca dna isi mentine cererea de chemare in judecata , atunci instanta va pronunta divortul chiar impotriva vointei dvs. in 95% din cazuri, copiii sunt incredintati spre crestere si educare mamei. parerea mea este sa incercati o discutie sa vedeti daca nu se mai poate repara ceva....cat despre violenta, nu este scuzabila in niciun caz...
Acum m-am dumerit ea trebuia sa depuna divortul in localitatea de domiciliul, cum am vorbit pana la urma la telefon, nu era in localitatea de domiciliu, asta nu inseamna ca nu putea pune pe cineva sa depuna cererea de divort. Sanse mai sunt eu de asta am tras, si trag pana la sentinta definitiva dar daca moralitatea ei e scazutaq, nu poate dovedi cu ce intretine copii, i-a neglijat cum sa-i las> Cum i-as vrea pe amndoi pe cale amiabila, si daca isi revine ok, eu unul si tu unul, dar macar sa stiu si sa fiu sigur ca copii nu iau bataie ca cer de mancare, sau iau bataie ca o deranjeaza din infrumusetare sau din o telenovela. Pentru ei as accepta orice compromis, sunt copii prea buni, reusiti si sanatosi, ca sa fie tarati in mocirle aiurite. Eu am fost un copil "cu divort" si i-am explicat raspicat ca nu ai de castigat nicidecum si numai de suferit, chiar daca starea materiala se va modifica pe parcurs. Concluzia nu vreau sa sufere copii nici cum, vrea sa salvez daca mai e de salvat, eu cred ca da ea momentan crede ca nu, insa daca se ajunge la divort am asanse macar la un copil.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2009
laurgom, utilizator
trebuie avut in vedere binele copiilor in primul rand si apoi "mofturile "noastre a adultilor.Parerea mea este ca nu este bine nici sa separati copiii.Cred ca ei trebuie sa ramana impreuna si parintele care nu ia obtinut in ingrijire in urma divortului, sa pastreze totusi o legatura cat se poate stransa cu ei. Daca aveti un avocat bun, trebuie sa fie in stare sa va obtina copiii.Imi pare rau, dar nu cred ca se va putea rezolva pe cale amiabila ...;)
Infidelitatea reprezinta un motiv grav de divort , insa va fi apreciat in concert de catre instanta de judecata , avand in vedere ce a determinat-o pe actuala sotie sa aiba o relatie extraconjugala , dintre care amintesc un comportament dur al dumneavoastra , agresiv , care conduce catre o indepartare a sotilor , catre o degradare a raporturilor de familie .
Dincolo de aceste considerente, trebuie sa adoptati o pozitie prin care acesti copii sa nu resimta trauma unui divort .

E o situatie dureroasa pentru acestia , mai ales daca au varste fragede , si cu greu inteleg anumite aspecte.
Asa incat , trebuie sa existe o separatie certe intre relatiile dintre parinti , si cele dintre acestia si propriii copii.
Consider ca ambii parinti se pot implica in buna crestere si educatie a minorului , chiar daca unuia dintre ei ii va fi incuviinat dreptul de vizita.Dincolo de despartire, care pare ca nu poate evitata , va sfatuiesc sa incercati sa diminuati , atat pentru dumneavoastra , cat si pentru copii, aceasta situatie familiala.
Daca considerati ca mai sunt sanse de a intretine acest mariaj , va recomand sa apelati la un psihoterapeut specializat in probleme familiale , care va poate oferi unele indicii ale unor comportamente defectuoase si va poate pune in vedere cum sa va raportati pozitiv in relatiile de cuplu.
Daca , insa , sotia a luat aceasta decizie radica , nimic nu o poate opri , nici macar lipsa dumneavoastra , in calitate de parat ,in procesului de divort , intrucat prezenta dumneavoastra nu e obligatorie.
Succes.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Loc desfasurare divort Cristina Popesti Cristina Popesti Va rog sa ma ajutati cu un rapuns la urmatoarea problema. Daca doresc sa intentez divort de sot iar ultimul domiciliu comun este la parintii lui, eu neavand ... (vezi toată discuția)
Divort...copil minor...infidelitate si violenta fizica si verbala repetata ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema : Sunt casatorita de 3 ani si am un copil de 2 ani. Acum 2 saptamani sotul meu a parasit ... (vezi toată discuția)
Divort Norelif Norelif Buna ziua! Intr-un divort ma poate reprezenta avocatul fara sa fiu prezenta? Nu pot discuta cu sotul meu de divort si trebuie sa plec de acasa doar cu cateva ... (vezi toată discuția)