avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... lngradire drept vot romani din diaspora
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

lngradire drept vot romani din diaspora

Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in judecata si cere daune morale ? Ma puteti indruma daca va rog ? Am filmari, martori. Am fost mii de romani...
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 19:23, 11 Noiembrie 2014
Da! Exista aceasta posibilitate.

Este un drept constitutional care v-a fost ingradit.
croco_madness a scris:n
nBuna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in judecata si cere daune morale ? Ma puteti indruma daca va rog ? Am filmari, martori. Am fost mii de romani...n

Sa chemati in judecata statul roman? Unde va credeti? In Anglia?
Lasand gluma la o parte, de chemat in judecata, se poate, insa nu vad nicio sansa de a castiga procesul. Nu in Romania.
Desigur ca, teoretic vorbind, faptul ca v-au impiedicat efectiv sa votati atrage raspunderea cuiva apare o intreaga discutie complicata privitor la persoana vinovata si la posibilitatea acesteia de a stii cate persoane vor merge la vot la Londra. Etc. etc. etc.
Faptul ca vi s-a pus frana la vot pentru ca prin faptul emigrarii (chiar temporare, chiar pentru motive economice) plana asupra d-voastra banuiala ca ati putea vota ardeleneste si impiedica Romania sa devina mai luminoasa decat soarele din Teleorman in ziua solstitiului de vara este, desigur, injust, insa nu intotdeauna injustitia se poate repara in justitie.
Inchei citandu-l pe cunoscutul judecator american Oliver Wendell Holmes care auzind avocatul care pleda inaintea sa spunand de mai multe ori in timpul pledoariei ca clientul sau cauta dreptatea inaintea Curtii Supreme de Justitie i-a atras acestuia atentia:
Tinere, da-mi voie sa-ti amintesc ca aceasta-i o curte a legii, nu a dreptatii.
"Young man, let me remind you that this is a court of law and not a court of justice."


Ce pasi ar trebui sa urmez. Am stat de 2 ori cate 3 ore la rand in frig si practic tratati ca niste sclavi, pe banii nostrii.. rusine sa le fie . As depune daca se poate direct la c.e.d.o. ... nesimtitii..
Adica ar trebui sa inghit si sa fiu umilit iarasi ca pe vremea lui ceasca cand stateam la coada la lapte ,sau cand stateam in romania pe un salar mizer de 1500 lei si lucram ca sclavul in tara mea ? Fara drepturi si fara sa conteze existenta mea ? Nu , nu o sa ma las . Si nu pt ca vezi doamne cine sunt eu sau ce ranit in amor propriu sunt ca nu am votat. O sa ii actionez in judecata pt ca si-au batut joc de noi , oameni veniti de la zeci de mile daca nu sute (pe banii nostrii 20 lire adica 110 lei )..de cateva sute daca nu mii de oameni. Si-au batut joc de mine si de viitoarea mea nevasta prin faptul ca am stat de 2 ori cate 3 ore la cozile de vot interminabile in frig , si o sa incerc sa fac asta doar pentru a da tarii noastre o lectie. Pt ca aici in tara pe care am ales-o pentru a imi intemeia familia si a le da nastere viitorilor mei copii drepturile si prezenta mea , pana si parerea mea ca si emigrant ROMAN .... CONTEAZA iar votul meubsi al celor din diaspora nu poate fi cumparat cu un kg de faina si un litru de lapte !!! ( mesajul este scris de pe telefon scuzati ortografia ) .
Aveti dreptate sa fiti revoltat insa, din pacate, asta nu va schimba mare lucru. Daca macar 50% dintre romani ar fi indignati de plagiat, furt, minciuni, mineriade nepedepsite, incompetenta, uitatul la emteo ca vitelul la poarta noua, sfidarea alegatorilor din strainatate ai ncaror bani adusi in tara sunt buni (miliarde de euro anual) dar al caror vot nu este bun, etc. n-ar dura nici 2 saptamani ca 80% dintre politicienii de mucava sa dispara. Din pacate, pe romani nu-i deranjeaza plagiatul, incompetenta crasa, neghiobia si sfidarea altor romani ci sunt interesati de alte aspecte absolut irelevante cum sunt etnia candidatului sau religia acestuia.

Alte discuții în legătură

Cum vor vota romanii aflati in strainatate? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Se pare ca nu vor putea vota. Este de-a dreptul incredibil asa ceva. Practic se incalca un drept fundamental de statul roman prin organele sale. Practic ... (vezi toată discuția)
Ati fost sau nu la vot ? freeanifer freeanifer Hai sa incercam un exercitiu . Daca moderatorii cred ca e inutil pot sterge acest topic. As dori ca utilizatorii sa raspunda in cadrul acestui topic numai ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ianasi claudia ianasi claudia Care este termenul limita pentru stabilirea resedintei in vederea exercitarii dreptului la vot in alegerile locele din 5 iunie? (vezi toată discuția)