avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost 3 frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost 3 frati

Buna ziua. Am fost 3 frati. Din pacate unul a decedat. Alasat un testament legalizat la notariat precum ca lasa toate bunurile mobile si imobile unuia dintre noi. Alaturat a lasat si o scrisoare olografa in care vorbeste neadevaruri despre fratele cel mare. Intrebarea mea este cum se poate rezolva acest caz in mod legal si daca am sau nu am si eu drept la succesiune. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Maria Claudia , Avocat 17:10, 30 Mai 2009
Drept la succesiune dupa autorul comun aveti, insa partea fratelui care a lasata testament revine celui 9in favoarea caruia l-a facut. Daca aveti indoieli cu privire la testament puteti cere anularea lui
Va sfatuiesc sa va adresati instantie de judecata ,in vederea dezbaterii succesiunii si a iesirii din indiviziune (intrucat nimeni nu e obligat a ramane in indiviziune)
Competenta e judecatoria in a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu al defunctului.
fratele dvs nu avea copii sau sotie supravietuitoare ?
in principiu, testamentul se poate contesta in instanta .
Multumesc. Sunt dezamagit.
daca fratele decedat nu avea copii, sau sot supravietuitor, singurii care primesc o parte de mostenire sunt parintii dumneavoastra , care vor primi 1/2 daca ambii sunt in viata, sau 1/4 daca numai unul mai traieste. restul de mostenire va reveni fratelui in favoarea caruia este facut testamentul.
ca frate, nu aveti drept la rezerva succesorala.
ati putea ataca in justitie testamentul, iar daca acesta ar fi desfiinta, ati avea dreptul la o parte de mostenire.

Alte discuții în legătură

Mai am dreptul? mr.stefy mr.stefy buna ziua domnilor avocati,am si eu o nelamurire; ;parintii mei au decedat de 20 de ani si la ambele succesiuni eu am renuntat la partea mea in favoarea ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)