avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Executare silita onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Executare silita onorariu avocat

In data de 23 martie 2013 am angajat un avocat sa ma reprezinte intr-un proces.La primul termen din 9 aprilie 2013 mi-a spus sa aman procesul pentru angajare aparator.Intrucat avocatul cu care am angajat contractul nu prezenta interes pentru procesul pentru care il angajasem,la urmatorul termen am renuntat la el,respectiv pe 7 mai 2013.Am fost nevoit sa ma reprezint singur.Pe 3 oct 2014 avocatul a inaintat actiune de executare silita pentru plata onorariului desi nu ma reprezentase in nici un proces si mi se retine mai mult de 33% din salariu pentru plata prestatiei pe care el sustine ca mi-a acordat-o.Conform art 2520 din NCC,termenul de prescriptie este de un an sau trei?Are dreptul sa ma execute pentru o prestatie pe care nu a efectuat-o,se considera aceasta afacere neterminata?
Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2014
ALIN37, utilizator
Cel mai recent răspuns: ALIN37 , utilizator 15:47, 8 Noiembrie 2014
Recititi contractul, pentru a vedea pentru ce servicii ati angajat avocatul respectiv.
Pentru asistenta si reprezentare juridica,pentru asta l-am angajat!
V-ar fi asistat sau reprezentat daca nu ati fi renuntat la el. Aveti ceva clauze in contract si legate de acest aspect ?
Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Inafara de asistenta si reprezentare juridica,nimic altceva,contractul standard de asistenta juridica.
V-a redactat actiunea sau ati redactat-o singur ? pacat ca nu ati prevazut si cazuri de retragere din contract.
Ati fi putut contesta executarea, asta era calea prin care v-ati fi putut apara, insa daca au trecut 15 zile de cand ati aflat ca sunteti executat silit, nu mai puteti depune contestatie.

Alte discuții în legătură

Prescriptia in contractele de asistenta juridica negrugri negrugri Buna ziua, Intr-un contract de asistenta juridica apare urmatoarea clauza: \\"Dreptul avocatului de a încasa și urmări creanțele împotriva Clientului ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie creante comerciale jovana jovana Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la termenul de prescriptie a creantelor comerciale: s-a schimbat de anul acesta cumva termenul de la ... (vezi toată discuția)
Administratorul daca vrea sa iasa din firma iubestedariarta iubestedariarta administratorul daca vrea sa iasa din firma ce demersuri trebuie sa faca? (vezi toată discuția)