avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita tarif rovinieta 28 euro
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita tarif rovinieta 28 euro

Buna ziua,

Asa cum au mai patit-o si altii, mi se intampla si mie - acum 4 zile am primit o somatie de la un executor judecatoresc pentru plata sumei de 28 euro lplus 220 lei onorariu executor, pentru o amenda de rovinieta de acum 3 ani. partea frumoasa este ca la data respectiva am contestat amenda, am pierdut la judecatorie, am facut recurs la tribunal si acolo am obtinut admiterea in parte a contestatiei prin transformarea amenzii in avertisment.

Despre tarif habar nu am mai avut, in mintea mea a fost ca daca amenda a disparut, la fel se intampla si cu tariful de despagubire.

Stiu ca legea 14/2012 desfiinteaza tariful de despagubire si il anuleaza retroactiv pentru cei care au contestat amenzile anterior emiterii legii 14.

Este corect ce stiu eu ?
Am vreo sansa daca voi contesta executarea silita ? Am termen 5 zile, pana maine, sa contest onorariul executorului.

Pentru o contestatie, care ar fi cadrul legal ?
Cel mai recent răspuns: exoexo , utilizator 15:07, 22 Ianuarie 2016
De ce sa contestati onorariul executorului ?
Dvs contestati intreaga executare silita (pornita datorita neachitarii despagubirii CNADNR), nu onorariul executorului. Sau nu ?
Incercati o contestatie la executare, in care sa invocati cele precizate de dvs in postarea initiala plus :
- lipsa semnaturii olografe a agentului constatator pe procesul verbal de constatare
- lipsa omologarii camerelor si sistemului informatic (servere) al CNADNR.
A se vedea [ link extern ] .
Si nu in ultimul rand - puteti aminti de art 15 din Constitutie - aplicarea legii mai favorabile, atata timp cat din iulie 2012 aceasta despagubire a fost desfiintata.

Multumesc pentru raspuns, Cristi.

Contest intreaga executare, dar am termen 5 zile doar pentru onorariul executorului si pentru intreaga executare am 15 zile. eu contest in 5 zile intreaga executare, sa fiu sigur, legile astea sunt facute pentru hoti, nu pentru oameni cinstiti.

si treaba cu semnatura olografa si camerele nu a tinut, am pierdut 3 roviniete in 3 orase diferite pe abordarea aceasta. am avut mai mult succes pe pericol social redus si pe preschimbare in avertisment.

executorul este dintr-un alt oras, eu contest executarea silita in orasul meu sau in cel al executorului ?
Imi pare rau ca nu au tinut cele indicate anterior (semnatura si omologarea) ... sunt 2 articole de lege care prevad expres acest lucru ... dar dupa cum spuneati si dvs ... legile sunt facute in favoarea lor, nu a noastra.
Cu tot respectul, onorariul executorului - din punctul meu de vedere este corect si rezonabil - atata timp cat tot pe acest forum si in cazuri similare oamenii se plangeau de onorariu de 460 lei ...220 este parfum.
~ Conținut șters la cerere ~
[ link extern ]

Tribunalul Vaslui - Secţia civilă consideră că textul de lege criticat este constituţional, întrucât, conform art. 15 alin. (2) din Constituţie, legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile, fiind recunoscut, aşadar, caracterul retroactiv şi al legii contravenţionale mai favorabile. Or, obligaţia contravenientului de a achita contravaloarea tarifului de despăgubire este o consecinţă a stabilirii răspunderii contravenţionale a acestuia.
[ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silita cnadnr andreistuparu andreistuparu Buna ziua, am primit de la un birou de executare silita 2 procese verbale prin care mi se comunica faptul ca sunt executat silit pentru 2 amenzi de rovinieta ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare proprie,amenda rovinieta si onorariu executor GooGdan GooGdan Buna ziua, Am primit acum 2 zile o dispunere de executare silita prin poprire pt o amenda de rovinieta din 2011 de 28euro,plus aproape 100euro onorariu ... (vezi toată discuția)
Amendă rovinieta Gabriela138 Gabriela138 Am fost amendat in 2012 de patru ori pentru ca am circulat fara rovinieta. Am platita cele patru amenzi, dar fara sa platesc si cei 28 de euro, tariful de ... (vezi toată discuția)