avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli

O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) Doi dintre salariati sunt directori.
Combustibilii se achizitioneaza pe factura si am situatia consumului fiecarui autoturism in parte intocmita pe baza foilor de parcurs.
Intrebare: TVA-ul aferent combustibililor consumat de autoturismele directorilor este deductibili?
Sper ca cineva a inteles mai bine decat mine OG34/2009.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vllad , utilizator 01:48, 3 Noiembrie 2009
Eu zic ca da, este deductibil tva -ul combustibilului pentru directori. Masinile directorilor au fost limitate doar la intretinere, reparatii in sensul ca pot deduce cheltuieli pentru o masina la un director.
Tva-ul se poate deduce , indiferent de functie, conditia e sa fie salariat ( adica sa faca parte din personal), pentru transport la si de la locul de desfasurare a activitatii, daca sint dificultati de a gasi alt mijloc de transport si daca exista acord colectiv
Jurista noastra sustine ca intretinerea si reparatia este limitata la un singur autoturism pentru functiile de conducere (unul este director general si celalalt director executiv) iar pt combustibili nu au deloc deductibilitate persoanele cu functie de conducere. Pe mine ma intriga acest fapt pentru ca sunt persoane de conducere dar au caliate de salariati.
Mai astept pareri din partea celor care au inteles bine de tot OUG 34/2009.
Jurista are dreptate, atentie la exceptiile din ordonanta.
o intrebare : ce se intimple in cazul in care avem un director al curierilor ? Curieratul e la exceptie.
Feni a scris:

Jurista are dreptate, atentie la exceptiile din ordonanta.Si atunci cum ramane cu calitatea de salariat. Firma se afla in alta localitate. La angajare s-a acordat transport cu masina de serviciu fiecarui angajat in parte. Nu poti lua un drept unui salariat, indiferent de functia care o are. Este absurd sa aplicam o lege orbeste avand in vedere absurditatea ei.
Directorul are masina de serviciu, consuma un combustibil deplasandu-se din localitatea unde locuieste in localitatea unde este firma. Pentru acest traseu isi intocmeste foi de parcurs. Este ABERANT sa nu deduc acest TVA.

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Neclaritati in legatura cu tva gabiclenciu gabiclenciu Va rog sa ma luminati ca nu mai pricep nimic.Este deductibil TVA-ul in cazul unei autoutilitare care transporta marfa -luata in leasing financiar in 2006? - ... (vezi toată discuția)
Si tot nu inteleg care sunt ch.deduct.si care nu MOCANU DOINA MOCANU DOINA Am citit si recitit OUG 34/ 2009 si tot am dubii in privinta cheltuielilor deductibile. Va rog din suflet sa ma \"luminati\" pentru ca a trecut deja ... (vezi toată discuția)