avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salarii card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salarii card

Buna ziua!
Va solicit ajutorul in urmatoarea problema legata de plata drepturilor salariale pe card.Patronul societatii unde lucrez a facut un credit la o banca si pt a primi o dobinda mai avantajoasa a decis sa transfere cardurile de salarii la toti angajatii ( in jur de 200 salariati)la respectiva institutie bancara.NU ar fi nici o problema pina aici daca respectiva Banca ar avea sucursala sau macar un bancomat in orasul unde locuiesc toti angajatii si unde este sediul si punctele de lucru ale firmei.
Este vreo lege care sa impiedica aceste abuzuri din partea angajatorului?
Cel mai recent răspuns: raduhanta , utilizator 09:37, 8 Decembrie 2014
nu este un abuz , probabil de la banca respectiva a primit niste facilitati , posibil comisioane mai mici...etc..etc. sau poate cu banca respectiva lucreaza patronul dumneavoastra , iar plata salariilor in conturile angajatilor este mai usoara din orice punct de vedere(comision mai mic , durata transferului banilor mai rapida) ...
Este un abuz, avand in vedere ca un salariat nu este obligat sa accepte plata salariului prin virament bancar si mai ales la o banca agreata de angajator.
care este acea lege ?
Cititi Codul Muncii si veti observa ca la art.166 alin.2 ca exista doar posibilitatea si nu obligativitatea platii salariului prin virament intr-un cont bancar.
Art. 166

(2) Plata salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar.

si unde e abuzul ? unde scrie ceva referitor la agrearea unei institutii ...

Alte discuții în legătură

Salariul pe card trikitriki trikitriki angajatorul anunta angajatii ca salarul se va plati prin virament bancar la o anume banca agreata de angajator. Angajatii isi spun punctul de vedere si refuza ... (vezi toată discuția)
Modalitate salarizare Viatrix Viatrix Buna ziua, In momentul de fata, firma la care lucrez face plata angajatilor printr-o anume banca (niste comisioane nesimtit de mari si servicii foarte ... (vezi toată discuția)
Pot fi oblicat de angajatorul meu sa imi fac card bancar la o anumita banca? dionis456 dionis456 Buna ziua, Pana acum cateva luni fiecare angajat avea card la ce banca dorea. De cateva luni, administratorul societatii, tot incearca sa neconvinga/forteaza ... (vezi toată discuția)