avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere anulata, am depus o noua cerere, se face ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere anulata, am depus o noua cerere, se face conexarea dosarelor?

Buna ziua, avem nevoie de parerea si sfaturile dumneavoastra. Mama mea a introdus o actiune civila care a fost anulata pentru ca spune judecatorul, nu am fi platit taxa de timbru. Acest fapt nu este adevarat pentru ca eu i-am depus mamei taxa la dosar. Am depus, imediat ce s-a anulat cererea, o noua cerere, identica cu prima, cea anulata.
Dupa ce am primit sentinta, am depus cerere de reexaminare care nu are inca termen de judecata fixat.
Mama mea este interesata sa obtina o sentinta favorabila cat mai urgent posibil.
Nu prea stim cum sa procedam mai departe.
A doua cerere are termen peste o saptamana. Instanta ar putea sa ceara conexarea celor 2 cereri? Cum e mai bine sa procedam? Pana la termen sa renunte mama la judecata in prima cerere, cea anulata? Ma tem sa nu incurcam treburile avand aceasta prima cerere inregistrata la data la care se va judeca a doua cerere.
Dumneavoastra cum ma sfatuiti?

Daca s-a discutat recent acest subiect pe forum, va rog sa imi aratati unde il pot citi, eu n-am gasit.
Va multumesc foarte mult.
Cu stima,
Mhai B.

Ultima modificare: Duminică, 7 Decembrie 2014
Mihai4465, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:43, 10 Decembrie 2014
Daca renuntati la cererea care este in reexaminare pierdeti taxa de timbru. In a doua cerere va trebui sa mai achitati o taxa de timbru.
A doua cerere mama a depus-o "ca la carte" ca sa zic asa, cu taxa de timbru cum i-a fost pus in vedere in prima cerere, in faza de regularizare si restul de acte.

Aceasta a doua cerere pare completa deocamdata, nu i s-a pus in vedere sa mai depuna nimic la dosar.
Problema nu e ca pierde taxa de timbru ca e o suma infima, ci ca mama mea e presata de timp si doreste urgent obtinerea sentintei.

Intrebarea mea era daca exista vreo posibilitate ca a doua cerere sa fie conexata la prima depusa si anulata.
Nu am cunostinte de specialitate si nu-mi e clar daca judecatorul s-a dezinvestit de aceasta cerere (care este anulata pana se va judeca cererea de reexaminare, nu stim cand) sau daca ea inca figureaza ca o cerere pe rol la care ar putea fi conexata a doua cerere.

Poate m-am exprimat mai clar acum si ma puteti ajuta cu un raspuns. Multumesc.

Ultima modificare: Duminică, 7 Decembrie 2014
Mihai4465, utilizator
Bună ziua! Chestiunea ridicată de dvs. este una nouă. Părerea mea este că - evident - nu poate fi conexată o cerere anulată cu una aflată pe rol. Așteptați să fie soluționată cererea de reexaminare și de abia după aceea luați decizia invocării excepției litispendenței (căci asta trebuie să invoce mama dvs.dacă dorește conexarea) sau decizia renunțării la judecată.
În orice caz, a doua cerere va fi repartizată la același complet investit cu judecarea primei cereri.
Va multumesc pentru raspuns, stimata doamna Gabriela Pintea.

Nu se poate pune problema ca mama sa astepte solutionarea cererii de reexaminare intrucat aceasta este depusa de o saptamana si nu are inca termen de judecata fixat. Chiar asa, stiti in cat timp se judeca cererea de reexaminare?
In schimb, a doua cerere depusa are termen vineri, pe 12 decembrie.

Mama nu-si doreste conexarea, ci dimpotriva, vrea sa se judece urgent cererea ei (vineri ar fi foarte bine) si sa nu se conexe cu cererea anulata. Asta pentru ca, banuim noi, conexarea ar presupune un alt termen de judecata si implicit intarzierea rezolvarii cererii mamei mele.

Si mie mi s-ar pare imposibil sa se conexeze o cerere aflata pe rol cu una anulata, dar nimic nu ma mai mira. Daca s-a putut anula o cerere timbrata corespunzator ca netimbrata, de ce nu s-ar putea face si aceasta conexare? Din acest motiv am preferat sa va adresez aceste intrebari dumneavoastra, celor care cunosteti legile.

In concluzie:sa renunte oare mama la cererea de reexaminare si astfel prima cerere introdusa sa ramana anulata, iar vineri sa se judece pe a doua cerere?
va multumesc.


adisan a scris:
În orice caz, a doua cerere va fi repartizată la același complet investit cu judecarea primei cereri.

Cand anume s-ar intampla acest lucru?
Daca pana vineri nu se judeca cererea de reexaminare, prima cerere este in continuare anulata, corect?

In aceste conditii, vineri s-ar putea conexa a doua cerere la prima cerere anulata? Cine ar putea cere conexarea? Mama nu are niciun interes.
Sunt confuz....
Ultima modificare: Duminică, 7 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare taxa timbru ContSters374427 ContSters374427 Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti daca o cerere de reexaminare taxa timbru poate fi stagnata sau prorogata legal, timp de 3 ani, adica sa nu i se dea un ... (vezi toată discuția)
Pot formula o nouã cerere de reexaminare? popescumierleanu popescumierleanu Am depus un dosar de succesiune in mai 2013 si pana acum nu reusesc sa trec de civil administrativ desi mi-am indeplinit toate obligatiile cerute in ... (vezi toată discuția)
Atacarea unei hotãrâri judecãtorești definitive diana000 diana000 Buna ziua, Unde si importiva cui trebuie sa fac o contestatie, deoarece nu pot fi de acord cu o hotarare judecatoreasca definitiva. Motivul, pentru care ... (vezi toată discuția)