avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am 20 de ani si am lasat gravida o minora de 14 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am 20 de ani si am lasat gravida o minora de 14 ani

am 20 de anii am lasat gravida o minora de 14 ani parinti stiu nu au nimik impotriva nostra ai mei nici ai iei fata ieste mutata la mine ce pot pati pot face puscarie daca parinti si fata nu dau decraratie impotriva mea {pot trece copilu pe mine? si ce pot pati? va rog ajutatima nu stiu ce sa fac????:( #-o
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
bossssssss, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unu. Tragedia speciei umane este ca ne maturizam sexual pe la 13-14 ani si mintal pe la 25. In perioada aceasta de vreo zece ani se savarsesc majoritatea neghiobiilor care iti schimba viata pentru totdeauna.
Asadar, ce este de facut?
Doi. Fapta este infractiune. Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare strictă de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Plan de masuri:
a) In primul rand trebuie sa-ti schimbi nickul pentru ca bossssss suna absolut ridicol (ca un sifon care fasaie a gol).
b) Apoi, fata ar trebui dusa de urgenta la un medic ginecolog pentru un consult (nu e aici locul pentru explicatii medicale dar la 14 ani nu e varsta cea mai potrivita pentru a naste, de ex risc de deces matern sau de fistule interne ce provoacă incontinenţă (neputință de a reține urina) este de două ori mai mare în cazul mamelor cu vârsta sub 15 ani decât al celor care nasc la o vârstă mai mare etc.)
c) daca vasta sarcinii este mica se poate lua in considerare un avort
d) presupunand ca o iubesti trebuie sa te gandesti ca un om (poate ca te surprinde faptul ca includ in aceaasta categorie si femeile) ar trebui sa faca copii doar dupa varsta la care a dobandit suficiente cunostinte si experienta pentru a-si putea intretine singur copiii. Daca-ti zici ca sunteti doi si ca o vei intretine tu, gandeste-te cum va trai ea la 14-15 ani cu un copil mic daca maine suferi un accident si mori sau mai rau, ramai invalid?
e) ajut-o sa termine o scoala si sa isi faca un rost si o cale proprie in lume si daca peste vreo 3-4 ani mai vreti sa va casatoriti si sa faceti copii ... nimeni nu va impiedica.
Trei. Din pacate pentru ca traim in Romania e destul de probabil ca nu vei pati nimic chiar daca la 15 ani o lasi singura si cu un copil de intretinut. Intr-o tara civilizata, pentru o astfel de fapta atat faptuitorul cat si parintii cu complicitatea carora s-a savarsit fapta ar fi facut cativa ani de inchisoare. Insa pana la civilizatie mai avem mult.
Poate fi angajata raspunderea penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de act sexual cu un minor.


In dreptul român, există prezumţia absolută potrivit căreia orice persoană sub 14 ani este lipsită de discernământ. Astfel, până la vârsta de 14 ani, minorul nu-şi poate exprima consimţământul valabil.

In privinţa actelor sexuale între minori, intenţia legiuitorului a fost ca acestea să rămână în afara domeniului de incidenţă al legii penale, nefiind sancţionate din punct de vedere penal. De asemenea, nu constituie infracţiune fapta de raport sexual cu un minor, comisă de un major, dacă diferenţa de vârstă între majorul subiect activ al infracţiunii şi minorul subiect pasiv al infracţiunii este mai mică de 3 ani.. Adica, nu in toate cazurile este considerat o infractiune (dar in cazul lui ”Bosssss”, este)

Fapta de a avea un raport sexual sau de a avea act sexual oral şi anal comisă de un major cu un minor cu vârsta între 13 şi 18 ani, când majorul a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei, este sancţionată ca variantă agravată a infracţiunii.
Amintim lipsa plângerii prealabile drept cauză care înlătură răspunderea penala.
Nu discutam despre starea de minoritate.


Persoana care a savarsit infractiunea este un tanar, major.

Nu este incidenta plangerea penala prealabila,in cazul infractinii aminite , in speta.




CAPITOLUL VIII
Infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale
Art. 220
Actul sexual cu un minor
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită asupra unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 13 şi 18 ani, când majorul a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(4) Fapta prevăzută în alin. (1)-(3) se sancţionează cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, atunci când:
a) minorul este rudă în linie directă, frate sau soră;
b) minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului;
c) a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice.


(5) Faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Relație cu minora Vio483 Vio483 Salut , am o relație cu o fată de 15 ani care urmează să facă 16 ani in februarie , eu am 20 de ani. Părinții ei nu sunt de acord cu relația noastră, ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? Necunoscut030720 Necunoscut030720 Bună!Am 15 ani și iubitul meu are 22 de ani , și aș dorii să știu dacă mă pot căsători la 15 ani cu el,mama este deacord (defapt ar vrea sa scape de ... (vezi toată discuția)
Minora insarcinata alexandrapopovixar alexandrapopovixar Buna ziua, am o prietena in varsta de 14 ani si este insarcinata. Ea locuieste cu tatal copilului si se inteleg de minune, ba chiar cand ea va inplini varsta ... (vezi toată discuția)