avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instiintare disjungere si clasare- nelamuriri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Instiintare disjungere si clasare- nelamuriri

Buna ziua , am o intrebare la care as dori sa imi da-ti un raspuns cat se poate de explicit .

Iubita mea este arestata intr-un dosar . Este arestata preventiv si cercetata penal de 6 luni de zile . Pe data de 20 ale lunii in curs se termina acel termen de 6 luni de zile cat poate fi cercetata in arest . Astazi a primit o hartie in care scria instiintare de disjungere si clasare . Este acuzata de trafic de persoane in forma continuata , trafic de minori in forma continuata , spalare de bani si aderare la grup infractional . In acea hartie acum scrie ca i se schimba incadrarea si fapta momentan ramane doar aderare la grup in cazul in care in celelate acuzatii nu au fost dovezi concrete . Ceeace vreau sa va intreb este daca cumva exista posibilitatea mentinerii arestului preventiv chiar daca cele 6 luni se termina ? Se poate sa o mute pe arest preventiv in incinta unui penitenciar ? Si ce inseamna acea instiintare de disjungere si clasare ?
Cel mai recent răspuns: IonutPerschi , utilizator 23:59, 20 Decembrie 2014
Am uitat sa mentionez ca tot in aceasta saptamana rechizitoriu se inchide , este si la prima abatere , doar ce a facut 19 ani acum 2 luni ! Astept un raspuns urgent va rog !
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2014
IonutPerschi, utilizator
Din câte ştiu, nu cred că este posibilă din nou prelungirea arestării preventive în cazul prietenei tale, deoarece nu poate depăşi termenul de 180 de zile dar se pot aplica alte măsuri preventive.
Alte masuri preventive cum ar fi ?
Arestul la domiciliu sau controlul judiciar ?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna ziua , revin sa va spun ca ieri a avut instanta si a ramas in pronuntare dar nici pana la aceasta ora nu a venit raspunsul si de obicei , adica in 99.99 % din caz se aflau rezultatele in dupaamiaza dupa proces . Avocatul nu a aflat nici el nimic si totusi as dori sa stiu si eu ce alte masuri preventive se pot luat . Pentru ca in multe din cazuri am observat ca sunt mutati la penitenciar ...
Cred ca se poate executa măsura preventivă privita de libertate în cadrul unui penitenciar, la anumite secţii speciale de arestare preventivă, dar în cazul doamnei, nu se poate prelungi termenul. În schimb, se poate dispune de alte măsuri privative de libertate precum arestul la domiciliu sau limitarea temporară a unor drepturi şi libertăţi precum obligarea de a nu părăsi localitatea/ţara ş.a.m.d

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva floare-albastra floare-albastra inftactiune: luare de mita durata arest preventiv: 24 h + 29 zile + 60 zile intrebare: pe 10 sept. expira si cele 60 zile, se mai prelungeste mandatul de ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat arestare tayson tayson buna seara, in conditiile in care,mandatul de arestare preventiva expira in data de 21.10,care ar trebui sa fie data la care procurorul ar trebui sa ceara ... (vezi toată discuția)
Controverse cu privire la arestul la domiciliu cezarad cezarad Vreau sa va intreb daca institutia arestului la domiciliu mai este la ora actuala reglementata in noul cod de procedura penala?! Am inteles din dezbaterile ... (vezi toată discuția)