avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registru de evidenta fiscala PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registru de evidenta fiscala PFA

De unde se poate achizitiona Registru de evidenta fiscala necesar pt. PFA incepand cu 2015? S-a publicat modelul sau inca mai trebuie sa asteptam. Acesta va inlocui Registru de incasari si plati si Regitrul inventar>?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 10:02, 3 Februarie 2016
Nu au fost publicate pana in prezent, in MO, normele de aplicare a OUG nr. 83/ 2014 care a introdus Registrul fiscal pentru PFA si II. Ordonanta mentioneaza ca se va achizitiona de la ANAF, in termen de 30 de zile de la publicarea actului normativ.
Registrul fiscal inlocuieste Registrul de incasari si plati si Registrul de inventar.
Se poate deja cumpara registrul de la ANAF? Termenul este de 30 zile de la publicarea actului normatic adica 4 decembrie 2014?
ANAF asteapta Normele de aplicare ale OUG nr. 83/ 2014. Eu am intrebat la AFJ si deocamdata nu stiu despre ce este vorba.
Nu cred ca registrul de evidenta fiscala va inlocui R.J.I.P., dar nu stiu ce a fost in mintea legiuitorului cand l-a introdus si la P.F.A. Eu speram sa-l scoata si la S.R.L.

Poate a fost doar lobby facut de IMPRIMERIA NATIONALA care are monopol in tiparirea acestuia ca aveau vanzari putine, mai ales de cand s-a generalizat statutul de microintreprindere la toate S.R.L. cu cifra de afaceri sub 65.000 euro si acestea nu mai trebuie sa-l foloseasca.
Este vorba de OUG nr.80/ 2014 pentru modificarea si completarea Codului fiscal (nu cred ca stie cineva a cata modificare mai este ?!)
-Art.48 (1) Venitul net anual din activitati independente se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate, ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile deductibile efectuate in scopul realizarii de venituri cu exceptia situatiilor in care sunt aplicabile prevederile art. 49 si 50
(8) Contribuabilii pentru care determinarea venitului anual se efectueaza in sistem real au obligatia sa completeze Registrul de evidenta fiscala, in vederea stabilirii venitului net anual
(9) Modelul si continutul Registrului de evidenta fiscala vor fi aprobate prin ordin al ministrului finantelor publice.
Dupa cum se observa, nu este vorba de un lobby, ci de o modificare a Codului fiscal care intra in vigoare la 01.01.2015

Alte discuții în legătură

Registru evidenta fiscala pentru persoane fizice care efectueaza activitati independente ContSters81656 ContSters81656 Sunt PFA neplatitor de TVA si faceam pana acum contabilitatea in partida simpla. Aveam registrul de incasari si plati. 1.Cum va trebui din 2015 sa fac ... (vezi toată discuția)
Obligatie intocmire registru de vanzari/cumparari cristian_conea cristian_conea Pt. un PFA / Intrepr.Individ. neinregistrat in scopuri de TVA este obligatorie completarea registrului de cumparari si vanzari? (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit cristian A. cristian A. Buna ziua. Pentru un PFA inregistrat cu norma de venit avand obiect de activitate \\"intretinere corporala la domiciliul clientului\\",cod CAEN 9604 , ce ... (vezi toată discuția)