avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... *Martor de meserie* in Procesele Verbale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

*Martor de meserie* in Procesele Verbale

Buna ziua, am un proces pe rolul unei instante, in urma unei contestatii la un PV aplicat de catre IPJ,, la o simpla cautare a martorului din partea politiei in portalul justitiei am depistat cu stupoare ca martorul este prezent in 10 procese cu IPJ.
Nu am avocat, pot sa invederez acest aspect judecatorului?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: radu_cucos2006 , utilizator 16:21, 22 Ianuarie 2015
Teoretic ,aveti dreptul sa ridicati exceptii
Concret,care este relevanta in raport de contraventia constata ?
Sunt dese astfel de situatii inclusiv in cazul PV contraventii rutiere
Poate ca nu e relevant din punctul de vedere al contestarii, dar de ce se mai impune martor, daca tot nu conteaza marturia lui?
Va dau o idee: intrebati-l pe martor in instanta ce culoare avea masina Dumneavoastra. Putin probabil sa isi mai aduca aminte, la atatea procese. Si poate se incalta si cu o marturie falsa, pentru invatatura de minte!
Asta nu inseamna ca este scuzabila contraventia, daca intr-adevar ati comis-o.
salut.conform ord.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor,
Articolul 19
(1)Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2)Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3)In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod.
Legea nu face diferenta dintre MARTOR OCULAR -cel care a vazut fapta si MARTOR ASISTENT cel care poate vedea ca incheierea procesului verbal s-a facut in lipsa persoanei contravenient,sau ca persoana contravenient refuza semnarea procesului verbal. Indiferent de situatie ord.nr 2 privind regimul juridic al contraventiilor se refera la MARTOR cel care poate sustine ca a vazut fapta sau cel care poate sustine ca s-a refuzat semnarea sau ca s-a incheiat procesul v in lipsa pers contravenient
radu_cucos2006 a scris:

Buna ziua, am un proces pe rolul unei instante, in urma unei contestatii la un PV aplicat de catre IPJ,, la o simpla cautare a martorului din partea politiei in portalul justitiei am depistat cu stupoare ca martorul este prezent in 10 procese cu IPJ.
Nu am avocat, pot sa invederez acest aspect judecatorului?
Va multumesc


Si eu am auzit de mult timp ca exista astfel de martori.
Puteti sa va aparati cum doriti in proces insa nu este suficient sa ziceti ceva de martor daca nu faceti o aparare mult mai ampla.

Aveti o problema cu procesul-verbal in principal.
Doar daca ati dovedi ca martorul nu a fost prezent ati avea sanse...
Se practica doua tipuri de "martori":

1. exista voluntari ai politiei, unii dintre ei cu legitimatie de voluntar, care participa la actiunile politiei si tot ei semneaza ca martori;
2. in cazul in care nu exista nimeni care sa fie pus ca martor, politistul are un prieten caruia ii stie datele personale si le trece pe P.V., informandu-l ca la ora x era in locul y (el fiind in alta parte);
Sanse sunt, asa cum s-a scris mai sus, sa fie cineva din cazul 2 si sa se incurce in declaratie.

Alte discuții în legătură

Semnatura contravenient alexandru78 alexandru78 sunt sofer de taxi si lucrez la un patron. am primit o amenda de la un subinspector de politie la legea 38/2003 . n-am vrut s-o semnez . seful meu era acolo. ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere dolce_2001 dolce_2001 Buna seara,as dori sa va cer parerea despre cum ar trebui sa procedez in urmatorul caz: La data de 11.10.2010 venind dinspre Soseaua Mihai Bravu ,cand am ... (vezi toată discuția)
Martorul asistent nu poate fi găsit și nici adus cu mandat. ce valoare are, în aceste condiții, semnătura lui de pe pv? nchris nchris In cadrul P.V. de contraventie a fost trecut de catre politist ca martor asistent o persoana care nu a asistat la fapta. Martorul meu din masina a ... (vezi toată discuția)