avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de denigrare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de denigrare

Buna seara . Astazi am fost chemat la politie pentru a da explicatii asupra unor postari facute pe facebook cu privire la o persoana cunoscuta mie . Mai exact : in cadrul unui forum de pe facebook s-au facut unele afirmatii despre aceasta persoana . Persoana vizata considera responsabili de aceste postari 4 persoane pe care ea le-a concediat si toti 4 am fost convocati la politie . Precizez ca postarile de pe facebook au fost facute de aceste persoane sub pseudonime,numele noastre neaparand nicaieri..Cu toate ca nu am nici o legatura cu aceste postari,precizez ca le-am citit si eu si sunt perfect reale !! Presupun ca denigrezi in momentul in care aceste afirmatii nu au nici o baza reala ! Dar, din contra ! Postarile sunt legitime si reale..Intrebarea mea este : de ce sunt chemat la politie , ce anume investigheaza acestia si mai ales..nu ar trebui mai intai politia sa vada daca postarile sunt reale si dupa aceea sa caute vinovati ? Cum ma pot apara ? Este necesar sa dau declaratii ? Va multumesc pentru atentie .
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
bustedonline, utilizator
Cel mai recent răspuns: bustedonline , utilizator 16:15, 26 Ianuarie 2015
Din ceea ce ati scris nu-mi pot da seama pentru care motiv v-a citat politia. In orice caz nu pentru postarile de pe facebook. Or, pana nu stim de ce sunteti acuzat e greu sa emit vreo opinie. Reveniti dupa ce mergeti la politie.
Buna ziua ! Mai intai va multumesc pentru atentie !! Exact asta este si nedumerirea mea ! imi este teama sa nu fie un abuz ! presupun ca va trebui sa merg acolo si sa aflu in baza a ce sunt chemat...ce lege...dar intentionez sa iau la cunostiinta in scris...fiindca de abuzuri ale politiei Ploiesti sunt satul...va voi tine la current...de asemenea nu voi da nici un fel de declaratie scrisa..sper ca procedez correct.
Buna seara ! Astazi,dupa atata timp,sa prezentat la mine la poarta o domnisoara,agent de politie ! Eu nu eram acasa si a lasat mamei mele un nr de tel spunandu-i ca eu ar trebui sa o sun ! am sunat-o si mi-a spus ca daca vreau sa ma duc la Politie sa dau declaratie in legatura cu postarile de pe facebook...I-am raspuns ca nu consider ca este normal ca sa vina un agent la poarta,in civil si sa lase scris pe o bucatica de hartie nr de tel ca eu sa o sun...cand I-am precizat ca face un abuz,a dat inapoi si a inceput sa fabuleze...I-am solicitat o citatie oficiala si aici a spus ca o sa discutam...cu respect intreb..: este normal asa ceva ? sa vina politia sa lase numere de tel aiure,iar cand am spus ca vreau citatie a dat inapoi speriata ?? Va multumesc pentru atentie !
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
bustedonline, utilizator
Denigrarea nu e infractiune, asa ca nu vad ce ar avea Politia de a face cu faptul a o persoana a fost denigrata pe Facebook. Politia nu se ocupa cu denigrari.
buna seara....inseamna ca este clar un abuz ! ma insel ?

Alte discuții în legătură

Denigrare facebook Florin_fmf Florin_fmf Exista o pagina de facebook care ma denigreaza si ma batjocureste afectandu-mi imaginea. Doresc sa stiu daca se pot afla date despre persoana care desfasoara ... (vezi toată discuția)
O intrebare simpla ! codrutz2007 codrutz2007 Buna seara ! Pot sa fiu pedepsit într-un fel anume cu un proces sau un dosar penal dacă strig la o persoana ca fura ca e un hot sau să-i scriu ca fura si ... (vezi toată discuția)
Calomnia prin telefon aiduta aiduta cum poti dovedi ca ai fost calomniat la telefonul mobil? (vezi toată discuția)