avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eroare sistem informatic magazin online
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eroare sistem informatic magazin online

Buna seara,
Va aduc in atentie o speta cu rugamintea de a ma consilia.
In data de 10.01.2015, am intrat pe site-ul unui mare magazin online din Romania si am observat ca la mai multe produse este lichidare de stoc, pretul unora din produse fiind redus chiar si la zero lei. Mentionez ca la produse era afisat pretul vechi care era taiat si aparea noul pret de zero lei, fiind mentionat ,,lichidare de stoc". Ca urmare a acestui fapt, am comandat un numar de produse, la pretul de zero lei si am finalizat comanda, aparand ca am de plata doar contravaloarea transportului prin curier. Deasemenea pe site-ul magazinului, in contul meu, a aparut confirmarea comenzii, iar ulterior am primit si mai multe sms-uri de confirmare a comenzii. Astazi, 13.01.2015, am primit un telefon de la un reprezentant al magazinului online, care m-a informat ca nu poate fi onorata comanda deoarece preturile au fost reduse dintr-o eroare de sistem informatic. Va rog sa ma indrumati ce pot face in continuare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: imihai76 , utilizator 02:05, 16 Ianuarie 2015
Lasand la o parte cum o fi legal, dar moral cum o fi?
Stimate domn ,,lucianrosca'', in cazul meu, prezentat anterior e vorba de magazinul online al unui operator de telefonie mobila, care la randul sau a incalcat de nenumarate ori legislatia si a prejudiciat drepturile abonatilor, prin foarte multe abuzuri. Eu insumi am avut cateva litigii cu privire la unele clauze abuzive din contractul de telefonie mobila cu respectivul operator. Asadar, nu cred ca putem vorbi de moralitate cu cineva care la randul lui a fost si este imoral in relatia cu cei din jur.
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
imihai76, utilizator
Un preț redus nu înseamnă preț 0, aia nu mai e vânzare, e donație. Neavând un preț, contractul de vânzare e nu-l. Nu aveți ce le face, niciunde.
Puteți citi și în codul civil privitor la îmbogățire fără justa cauza.
In speta mea situatia e urmatoarea. Dau un exemplu aleatoriu. La rubrica confirmarea comenzii, apare scris exact asa: Husa Samsung Note 3 alb, valoare cu tva 145 lei, iar apoi dedesubt scrie ''reducere conform lichidare de stoc - 145 lei, rezultand pretul final de 0 lei ", iar in final la rubrica total de plata apare doar pretul costului de livrare in valoare de 14 lei. Ma poate ajuta cineva cu o parere, in perfecta concordanta cu legea romana?
Aveți două posibilități:

1. Dacă puteți dovedi că ați încheiat un contrct de vânzare cumpărare agreat de părți în sensul în care ați prezentat lucrurile, puteți cere în instanță vânzătorului să-și respecte obligațiile asumate. Instanța va aprecia valabilitatea contractului de vânzare încheiat între D-voastră și vânzător, iar dacă va aprecia că acesta este valabil va putea să-l oblige pe vânzător să-și îndeplinească obligațiile ce-i revin (în principiu să vă livreze marfa vândută).

2. Admițând că a fost întradevăr o eroare a sistemului informatic a vânzătorului și prin aceasta ați suferit un prejudiciu, veți putea obține o despăgubire din partea vânzătorului, dacă dovediți prejudiciul, și legătura de cauzalitate dintre acesta și fapta vânzătorului.

Alte discuții în legătură

Comercianți online - comenzi neonorate, reduse EmilConstantinescu EmilConstantinescu Bună ziua, Mă confrunt cu două probleme legate de anumite comenzi făcute prin intermediul comercianților online: [b]Cazul 1. [/b] Comunicare ... (vezi toată discuția)
Problema site.ro mihaim1980 mihaim1980 Buna ziua! Avem urmatoarea problema: site-ul .ro are/a avut probleme si au erori la calcularea preturilor, astfel ca anumite produse costa 0 lei, iar anumiti ... (vezi toată discuția)
Comanda online respinsa Un_curios Un_curios Buna ziua, Pe 12.07.2016 pe site-ul unei firme a fost introdusa o suma gresita la achizitionarea unui telefon ([b]diferenta de un 0[/b]). In acel moment ma ... (vezi toată discuția)