avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martori incredintare minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martori incredintare minor

Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu pasii ce trebuie urmariti pt incredintarea minorului tatalui printr-un proces. mama minorului a avut o relatie timp de 2 luni cu un barbat (la 6 luni de la divort), a ramas insarcinata, a pastrat copilul iar recent a nascut. mama oscileaza intre a creste singura nou-nascutul sau de a-l da in judecata pe tatal nou-nascutului pt pensie alimentara, iar acest lucru doar peste 5 luni cand mai creste nou-nascutul. venitul net al mamei este 900lei si mai primeste 400lei de la tatal primului copil.
Tatal primului copil doreste sa inceapa un demers prin care sa i se incredinteze minorul lui, datorita imoralitatii de care a dat dovada mama, neglijandu-si primul copil prin ignorarea consecintelor unei eventuale sarcini, dar si venitului mic pe care il are mama. Iar cei 400 lei dati de tata pt primul copil sigur nu o sa fie folositi doar pt el, ci se vor pune la comun, folosindu-se trei persoane de bani.
va rog sa imi mai spuneti daca martorii folositi in interesul tatalui care cere incredintarea minorului pot fi veri primari. MULTUMESC
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
costingh, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:51, 19 Ianuarie 2015
Este proces de divort sau nu?
nu, procesul a fost in oct 2013, stabilirea locuintei minorului a fost la mama..
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
costingh, utilizator
Nu se poate cu rude decat daca nu se opune partea adversa.
si in cazul in care cunostiintele comune ale mamei si tatalui care nu vor sa depuna marturie pot fi adusi fortati? daca vi cu forta poti sa si minti

va rog spuneti-mi din cele ce am scris mai sus cam ce sanse ar fi sa fie castigat procesul? de la ce procent s-ar porni? ar fi macar 50%? poate mama va fi aclamata pe de o parte ca nu a avortat si desi si-a ingreuiat situatia cel putin nu a avortat. multumesc anticipat


Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
de a-l da in judecata pe tatal nou-nascutului pt pensie alimentara, iar acest lucru doar peste 5 luni cand mai creste nou-nascutul.

Ce are crescutul cu pensia ?
Tatal primului copil are interes sa ceara si sa probeze, daca mama s-a ocupa bine d ecopil, e ingrijit, tatal nu il va obtine la domiciliul lui.

datorita imoralitatii de care a dat dovada mama, neglijandu-si primul copil prin ignorarea consecintelor unei eventuale sarcini,

Mai sa fie... care imoralitate, ce e imoral in decizia de a mai avea un copil ?

In privinta martorilor
(1) Nu pot fi martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi;
4. persoanele puse sub interdicţie judecătorească;
5. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.
(2) Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1-3.

Detalii: [ link extern ]


Distanta dintre rude, masurata prin numarul nasterilor intervenite intre rudele in linie dreapta (tatal si fiul sunt rude de gradul I, bunicul si nepotul - de gradul II etc.) sau prin insumarea numarului de nasteri intervenite de la ascendentul comun la fiecare din rudele colaterale despre care este vorba (fratii sunt rude de gradul II, unchiul si nepotul - de gradul III, verii primari - de gradul IV).

Dupa cum vedeti, verii sunt rude de gradul 4, asa ca pot depune marturie daca nu sunteti in relatie de dusmanie cu ei.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Strigat de ajutor...ce sanse am? mikare mikare sunt divortata de aproximativ 2 ani din vina ambelor parti, copilul minor ramanand la mine, pensia alimentara stabilita la 200 lei, fara partaj. Luna aceasta ... (vezi toată discuția)
Martori=afini cazandetuica cazandetuica Va rog un sfat, intr-un proces pe pretentii, cumnatul meu a fost refuzat ca martor, motivand ca e ruda, intrucat si mama lui,mama cumnatului era martora, o pot ... (vezi toată discuția)
Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)