avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie cu amenintare executare imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie cu amenintare executare imobiliara

Am si eu o problema: in mai 2009 am semnat, ca avalist, in sprijunul firmei prietenului meu de atunci, pt un credit bancar. Nu am stiut, nu mi s-a explicat ce presupune semnatura mea pe acel bilet la ordin IN ALB. stiu, nu ma absolva de raspundere. Pe 15 februarie 2013, incercand sa retrag bani de pe cardul de salariu, aflu ca nu pot, pt ca aveam poprit contul pt ca banca a cerut insolventa firmei si a obtinut falimentul la inceputul lunii februarie. Neputand acoperi creditul din bunurile firmei si ale administratorului, m-au somat PE MINE sa platesc toata suma (credit+penalitati+taxele executorilor). Mie mi-era teama ca imi vor ataca, pe langa conturi, si apartamentele, cel in care stau eu si cel in care stau parintii, ambele cumparate de ei, dar mi le-au pus pe numele meu, ca, in cazul in care mor inaintea mea, sa nu mai am probleme cu mostenirea. Am incercat sa obtin o intelegere, un angajament de plata din partea executorilor, imediat cum am gasit somatia. si dupa 10 zile imi spun ca mai asteapta un raspuns de la banca. Biletul e emis in mai 2009, cu scadenta in iulie 2010, iar suma scrisa pe el a fost stabilita in iulie 2012. Era cam la limita prescrierii, ca trecusera 3 ani de la semnarea acelui BO, dar o avocata m-a sfatuit sa nu fac contestatie la executare, sa cad la o intelegere cu executorii, sa le platesc lunar o suma.
Din februarie 2013 pana acum, mi s-a oprit 1/3 din salariu si credeam ca se vor limita doar la poprire, dar nu a fost asa! Vineri am primit la posta o hotarare judecatoreasca de la niste executori judecatoresti prin care mi se comunica faptul ca s-a incuviintat executarea imobiliara pe apartamentul in care stau parintii mei, dar e pe numele meu, pt o datorie de 61.100 RON. Nici cu suma asta nu-s de acord, pt ca nu s-a luat in calcul ce mi s-a oprit in ultimele doua luni. Acum mi se cere toata aceasta suma in maxim 15 zile, altfel se porneste actiunea de executare imobiliara a apartamentului in care stau ai mei, iar ei habar nu au de situatia in care ma aflu de 2 ani, am zis sa nu-i ingrijorez, ca ma descurc eu cumva! :((( Ce as putea face? Sunt disperata!
Cel mai recent răspuns: delfinas , utilizator 22:11, 24 Ianuarie 2015
faceti contestatie la executare
Multumesc mult pt raspuns! In cat timp pot face asta si ce motiv as putea invoca?
In 15 zile de la comunicare, insa nu aveti motiv si mai dati si bani, contestatia costa, iar daca nu cereti si suspendarea executarii pe parcursul procesului de contestaie, va vand casele pana sa vedeti vreun rezultat.
Se tine cont de ce ati platit, insa penalitatile sunt uriase la suma asta, daca penalitatea e mai mare intr-o luna decat suma ce va e retinuta din salariu, sigur ca suma datoriei creste in loc sa scada.
Intelegeti-va sa va lase sa vindeti o casa de bunvoie.
Spuneti-le parintilor ca oricum afla.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Multumesc pt raspuns!
Eu cred ca nu s-a mai adaugat nimic la aceasta suma, nu am vazut vreo penalizare. M-am uitat in contul bancar unde se vede cat am poprire si azi era 59000 lei, deci, dupa cum banuiam, e mai putin decat scrisesera ei in somatie, pt ca nu luasera in calcul ultima luna.
Durează de la data când vi s-a reținut din salariu pana ajunge executorul sa o proceseze. Somația s-o fi întocmit înainte. Pana sa vi se vândă un imobil, dvs vi se tot retine din salariu, or sa va retina din prețul obținut prin vânzarea imobilului doar cat datorati.
Ca în momentul asta nu datorati 61mii, ci doar 60, nu e motiv ca sa scăpați de executare imobiliara.

Alte discuții în legătură

Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)
Executare bilet la ordin mary_stoica mary_stoica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: dupa intrarea societatii in insolventa, un furnizor a completat biletul la ordin lasat ca garantie, bilet avalizat ... (vezi toată discuția)