avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare PV apel fals 112
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare PV apel fals 112

Am sunat la 112 intrucat vorbind cu persoana la telefon a fost agresata fizic.Primul apela a fost la postul de politie din localitatea unde se afla persoana respectiva.Ofiterul de politie spunandu.mi ca stie de acea persoana si ca nu se deplaseaza la domiciliul acesteia intrucat nu crede ca exista o agresiune fizica.Eu iam zis ca daca nu se deplaseaza am sa sun la 112 si tot va merge la locatie pentru ca in acest fel va trebui sa de-a raport la 112 despre incident.Intre timp am sunat si la protectia copilului pentru a lua legatura cu un reprezentant si ai comunica acelas lucru,acestia au apela si ei la acelas ofiter de politie.Ulterior mi sa comunicat de catre acela ofiter de politie ca am sa primesc amenda pentru ca am sunat la 112.
Cel mai recent răspuns: laur2013 , utilizator 19:57, 5 Februarie 2015
Fapta sesizata de dvs la serviciul de urgenta 112,nu se incadreaza in lista legal prevazuta a situatiilor speciale in care poate fi apelat acest servciu
este dreptul nostru sa ne adresam la 112 cand avem o urgenta si ne simtim in pericol. va sugerez sa faceti sesizare scrisa la comandantul sectiei respective de politie, impotriva acelui politist si de asemenea sa depuneti sesizare si la IJP al judetului de care apartine. convorbirile purtate au fost inregistrate, pot servi ca proba, mai ales daca sunt intarite de declaratiile persoanei aflate in pericol, pt care dvs ati sunat la 112
pe ce dispozitii legale?
ynocentta a scris:

Fapta sesizata de dvs la serviciul de urgenta 112,nu se incadreaza in lista legal prevazuta a situatiilor speciale in care poate fi apelat acest servciu


da, dar cand auzi ca partenerul de discutie, te anunta ca este agresat, tu care esti de cealalta parte "a firului" nu poti sa-ti dai seama daca agresiunea este o simpla imbranceala sau un pumn insotit de un cutit infipt in piept...ca doar nu poti sa vezi prin telefon ce se intampla cu interlocutorul.
din punctul meu de vedere, a suna la 112 este corect. eu am sunat cu anumite ocazii si ei acolo fac trierea...te intreaba ce s-a intamplat, sa vina numai politia, sau este nevoie de ambulanta sau sa vina si pompierii.
iar eu pentru ca am sunat am primit amenda 1000 RON

este un proces verbal care deabia se intelege ce scrie,are baza legala gresita cat si adresa mea de domiciliu iar martorul care a participat la intocmirea procesului nu a fost de fata.

Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Amenda pentru apel la 112 mireteo mireteo 1) Unui cetatean mergand pe sosea cu masina ii sare un animal in fata. Omul, se gandeste sa anunte undeva accidentul, masina fiind praf in fata. Fiind afara ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala apel nejustificat la 112 decan_nr_i decan_nr_i am fost amendat contraventional pentru ca am apelat la 112 intrucat politistul venit la fata locului nu a auzit nimic (cu toate ca am fost trezit din somn de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala adrianateo adrianateo Buna seara! Am stationat cu camionul de peste 7,5 t in apropierea locuintei mele, un echipaj de politie rutiera mi-a dat amenda de 3000ron fara a-mi intocmi ... (vezi toată discuția)