avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul energie termica pe apartamente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul energie termica pe apartamente

Locuiesc intr-un bloc , unde din constructie unele apartamente , garsoniere in cazul meu , nu au fost prevazute la baie cu calorifer , prin baile respective trecand doar tevile de tur retur apa calda. Unul din proprietari solicita sa i se scada din costul incalzirii o suma , fata de cei unde s-au prevazut aceste calorifere.
Banuiesc ca constructorul a luat in calcul ca suprafata radianta a celor doua tevi poate asigura incalzirea baii acesta avind o suprafata f. mica.
In acest caz cum este legal sa se calculeze cota platii energiei termice pentru incalzire?
Cel mai recent răspuns: Nickk22 , utilizator 17:38, 26 Ianuarie 2015
Pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati minimum de date relevante
Aveti repartitoare de cost ?
Nu avem repartitoare montate la nici un apartament.
Si respectivul in baza carei legi solicita acest lucru ? Solicitati baza legala pentru cerere .
tocmai asta este problema, de aceea am adresat intrebarea, respectivul nu a precizat baza legala a acestei cereri , ci doar ca asa considera ca fiind corect.
De fapt ma interesa sa aflu daca cineva a intilnit o astfel de situatie si daca este reglementata cumva legal.
Raspunsul, in acest caz, e foarte simplu: este vorba de o repartizare a caldurii la pausal si ea se face dupa suprafata utila.
Asadar, problema cu acea teava, nu are nicio relevanta.
Daca erau repartitoare, acolo se lua in considerare acest fapt.

Alte discuții în legătură

Echivalare termică mira55 mira55 Cum se face echivalarea termică a coloanelor de încălzire? Cât reprezintă/echivalează termic o coloană de încălzire comparativ cu un ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ma numesc dora. locuiesc într-un bloc de 8 etaje ... Dora Iulia Dora Iulia Bună ziua ma numesc Dora. Locuiesc într-un bloc de 8 etaje la etajul 7, într-un apartament de 4 camere ce are 2 bai. Problema pe care vreau sa o semnalez ... (vezi toată discuția)