avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Subcontractare contract prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Subcontractare contract prestari servicii

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti: intre societatea mea si o alta societate este incheiat un contract de prestari servicii (ridicari deseuri). Acum societatea noastra ar dori sa incheie cu o alta societate acest contract insa sub urmatoarea forma: Noi sa incheiem cu noua societatea contractul, insa, noi sa platim la firma noua o suma de bani, iar firma noua sa plateasca la firma actuala o suma de bani mai mica decat cea platita de noi, insa firma actuala sa ramana in continuare prestatoarea serviciului. Este legal asa ceva? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nyusziful , utilizator 12:06, 28 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc.Astfel: presupunem ca:
- societatea mea este X,
- societatea care ridica acum deseurile este Y, si
- noua societatea care urmeaza sa le ridice este Z.
Actualmente X are un contract cu Y, in baza caruia Y ridica deseurile. Ceea ce se doreste este ca X (noi) sa incheiem un nou contract cu o alta societate, Z, care sa ridice deseurile pentru noi, pentru o anumita suma de bani, insa nu ea singura, ci printr-o alta firma Z (chiar daca ambele au in obiectul de activitate asa ceva).
Asadar, aceasta Z (desi cu asta se ocupa) ar vrea sa aiba un contract cu Y, prin care in fapt tot Y sa ridice deseurile - practic ar fi un fel de subcontractare a serviciului (caci in prezent tot Y le ridica, insa Y are contract direct cu noi).
Toata problema care se pune este ca intre X (noi) si Z vrem sa incheiem acest contract pe o suma mai mare decat cea din contractul incheiat intre Y si Z. Practic noi sa platim o suma mai mare pentru acest serviciu, decat cea care va fi platita de noua firma Z catre vechea firma Y. Este legal? Este un fel de subcontractare?
Va multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc foarte mult. Asta ar fi si temerea mea, deoarece ma tem ca o anumita relatie ar fi fictiva. Adica, noi, X, contractam cu Z - noua firma. Aceasta nu ridica nimic de la noi efectiv, ci doar ne taie o factura pentru serviciu. Insa ea, contracteaza - practic subcontracteaza cu Y, care Y va ridica de la noi efectiv pentru o suma de bani pe care o va factura la Z. Aceasta este insa putin mai mica decat ceea ce platim noi. Nu as zice ca este neaparat nelegal. Dar as vrea sa fiu sigur... Va multumesc mult!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Subantrepriza in constrcutii goldstar9 goldstar9 Buna ziua, este posibil ca , firma X de constructii incheie un contract te antrepriza cu Z pentru construirea unei case de 100m2, poate X sa ofere in ... (vezi toată discuția)
Actiune subantreprenor qwerty1983 qwerty1983 situatia este urmatoarea : clientul X incheie cu antreprenorul Y un contract de antrepriza. antreprenorul Y incheie la randul sau un contract de ... (vezi toată discuția)
Denumire parti in contract de (sub)subantrepriza Andreea-traducator Andreea-traducator Buna seara. As avea nevoie de ajutor cu traducerea unor termeni din limba italiana: appaltatore, subappaltante si subappaltatore. Este vorba de un contract ... (vezi toată discuția)