avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Din pacate am ajuns unde nu as fi vrut niciodata.Casa este pe numele sotiei luata de parinti ei....dupa 7 ani de convietuire am ceva drepturi la partaj? Sau voi ramane fara nimic?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:48, 1 Februarie 2015
Veti avea dreptul la o sulta (o suma de bani) cu care veti fi despagubit in functie de contributia financiara pe care ati avut-o in casnicie.
Adica?ce inteleg prin contributia fiecaruia?
Daca puteti dovedi cu acte ca ati investit in casa respectiva, puteti cere despagubiri, daca nu, din pacate nu veti ramane cu nimic, asta daca acea casa este trecuta in CF ca bun propriu al sotiei. Daca a fost cumparata in timpul casatoriei poate aveti ceva sanse in cazul in care ei nu pot dovedi cu acte ca acei bani provin exclusiv de la parinti.
Casa e luata inainte de casatorie...de parinti ei pe numele ei...ratele le platesc ei,....am inteles idea...voi ramane fara cu nimic....
In acest caz, nu-i corect asa? Daca n-ati contribuit cu bani la acel imobil, ar fi normal sa va revina ceva?

Alte discuții în legătură

Bunuri dobandite inaninte de casatorie tasha8708 tasha8708 Buna seara, Vin cu o speta a unei prietene care a avut ghinionul sa dea peste un...barbat....care s-a dovedit a fi un alcoolic. Problema este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Părinții mei divorțează. cui i se cuvin bunurile din căsătorie, dacă unele sunt pe numele tatălui meu? Ioanis23 Ioanis23 Buna ziua. Autoturismul este pe numele tatalui meu. Casa este tot pe numele lui, dar a fost facuta in perioada casatoriei, pe pamantul din partea parintilor ... (vezi toată discuția)
Divort pe cale amiabila kilip kilip Buna seara, Am o mare problema:am hotarat de comun acord cu sotul meu sa divortam.Momentan locuim intr-un apartament, care este achizitionat in timpul ... (vezi toată discuția)