avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort,incredintare minor si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort,incredintare minor si partaj

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.Este vorba despre o persoana care doreste sa divorteze si sa-i fie incredintat minorul.Mentionez ca minorul se afla in tara la bunici paterni,parintii aflandu-se in strainatate.Mama copilului a plecat de la sot,iar sotul vrea sa divorteze si sa-i fie incredintat minorul.Copilul se afla la bunici de 1 an si jumatate,avand acum 2 ani si 4 luni.
Referitor la bunuri comune,acestia au o casa pe care au construit-o pe un teren cumparat de sot inainte de casatorie.Problema se pune ce cota parte ii revine sotiei in urma impartirii bunurilor avand in vedere ca ea nu a muncit o zi,casa a fost construita cu un credit achitat integral de sot si mai mult decat atat nu si-a crescut nici copilul,aceasta lasandu-si copilul de la 1 si 2 luni in ingrijirea bunicilor paterni.
Va rog sa va spuneti punctul de vedere cu privire la aceasta speta si ce sanse ar avea tatal sa i se incredinteze minorul si ce sanse ar avea mama la partaj.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:08, 13 Iunie 2009
Dupa cum suna lucrurile nu pare a avea multe sanse.
In privinta terenului nu are nici un drept.
In privinta casei .. poate pretinde pe actiune cota de 50% dar .. dak lucrurile stau asa cum spuneti dvs. ... va fi usor pentru sot sa dovedeasca ca nu are o cota de 50% la dobandirea bunului.
Eu as miza pe tata in jocul asta.
La incredintarea minorului .. se pune si problema .. unde anume urmeaza sa creasca copilul. Daca ea nu mai e in tara ... e greu de crezut ca instanta va considera ca a in interesul minorului sa fie despartit de bunicii paterni si trimis .. prin Spania sau Italia .. eventual .. in conditii greu de verificat.
daca lucrurile stau chiar asa cum le-ati prezentat dvs., at mama copilului nu va putea pretinde decat o cota-parte proportional contributiei sale, la casa .
in privinta terenului nu are ncii un drept .
in ceea ce priveste copilul, problema este mai complexa. chiar daca dansa a plecat din tara , poate motiva ca a plecat tocmai pt a castiga bani, in vederea cresterii copilului .
asa cum nici mama nu a contribuit la cresterea copilului, tot astfel nici tatal nu a contribuit din moment ce acesta se afla la bunici, nu ? este si asta un aspect, pe care l-as invoca daca de ex as reprezenta-o in instanta pe acea doamna.
trebuie avute in vedere mai multe aspecte in ceea ce priveste incredintarea copilului, si se va tine cont si de ancheta sociala, martori, etc .
amandoi sunt plecati in strainatate numai ca ea a plecat de la el ,la o sora, unde nu munceste si doar el munceste.asa ca nu poate sustine ca a plecat sa munceasca pentru copil.
mama copilului trebuie sa faca dovada ca are cu ce sa intretina minorul si are un loc unde sa stea impreuna cu el.
eu nu cred ca ea poate face dovada ca i-ar putea asigura copilului un trai decent.
buna ziua ,
ok daca amindoi sunt plecati in strainatate divort pe cale amiabila daca nu mai inteleg sa fie impreuna ,sa se intelega cu privire la copil si cu privire la bunuri ca de fiecare stie ce a muncit ...:)

Alte discuții în legătură

Incredintare minor liliana elena liliana elena ma intereseaza si pe mine ce sanse are o mama de a i fi incredintat minorul, in conditiile in care aceasta a parasit caminul conjugal, se afla in strainatate ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme popescuelena77 popescuelena77 Sotia divorteaza de sotul ei.Impreuna au un copil de 9ani si 8 luni. Ei locuiesc impreuna la mama sotului.Apartamentul are 3 camere. Mama lucreaza in romania, ... (vezi toată discuția)
Divort Lacramioara Constantin Lacramioara Constantin Caz: Doi soti cu copil minor , 3 ani si ceva, divorteaza, (ea a depus cerere de divort cu incredintare copil). El sustine ca nu poate sa lase copilul in grija ... (vezi toată discuția)