avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita- poprire cont împuternicit
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita- poprire cont împuternicit

Bună seara,

Vă rog să mă ajutați cu un răspuns dacă este posibil, mulțumesc pentru timp și înțelegere.

Un creditor a solicitat încuviințarea executarii silite pentru soție. Aceasta este împuternicit pe contul curent al soțului. Bunuri urmaribile nu sunt. Este posibila instituirea popririi pe contul respectiv, titular soț și imputernit soție -debitor? Datoria este a soției dinaintea căsătoriei iar creditorul cere acum executarea silita la judecătoria pe raza căreia este deschis contul bancar (sector 1).

Mulțumesc pentru ajutor!

Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
marika79, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:49, 13 Februarie 2015
Nu este posibil legal, dar abuzuri se fac.
Imputernicitul este un mandatar, deci nu proprietar. Debitorul raspunde cu bunurile/veniturile proprii si nu si cu cele ale mandatarului sau.

O astfel de poprire nu ar trebui sa fie instituita, daca totusi se instituie doar printr-o contestatie la executare se poate rezolva.
Poate are de gand sa ceara partajul banilor din cont.
Niciodată nu se va pune poprire pe contul unei persoane care nu este debitorul creditorului urmăritor , nu înainte de a se valida poprirea împotriva titularului de cont, dacă este cazul.

Nu aveți de ce să vă faceți griji dacă în contul respectiv nu sunt sume de bani care aparțin de fapt soțului debitor. Există în practică astfel de soluții inginerești. În acest caz, așa cum a spus și colega mea, se poate cere partajul sumelor și se poate bloca contul cu poprire asigurătorie, dispusă de instanță la cererea creditorului.
Ilie1111 a scris:

Nu aveți de ce să vă faceți griji dacă în contul respectiv nu sunt sume de bani care aparțin de fapt soțului debitor.

Ba tocmai ca are de ce sa isi faca griji, pentru ca nu este primul abuz de acest gen (si cu siguranta nici ultimul) si foarte usor instanta poate sa incuviinteze fie din eroare, fie printr-o formulare cu talc a cererii de incuviintare, trece termenul de contestare (ca dehh ..e usor) si te trezesti scurt cu banii luati si la revedere.

Alte discuții în legătură

Poprire la banca, dar sc nu are conturi deschise angyandreescu angyandreescu In momentul transmiterii adresei de poprire, la banca respectiva societatea in cauza nu avea niciun cont deschis. S-a comunicat executorului ca SC nu are ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Notificare tert poprit vs. contract de cesiune creanta Georgelius Georgelius Buna ziua, Va rog ajutati-ma sa lamuresc o dilema. Societatea X primeste o notificare de la un executor judecatoresc, prin care este somata ca, in ... (vezi toată discuția)