avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Activitatea de dirigentie de santier este considerata ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Activitatea de dirigentie de santier este considerata consultanta?

Intrebarea mea este daca activitatea de dirigentie de santier poate fi considerata consultanta?
Am un SRL si asi dori sa stiu daca in cazul in care prestez servicii de dirigentie santier acestea pot fi considerate considerate consultanta?
In cazul in care aceste servicii sunt considerate consultanta impozitarea este de 16%, in caz contrar intra in categoria de venituri pentru micro-intreprindere impozitate cu 3%.
Cel mai recent răspuns: ContSters106950 , utilizator 13:51, 5 Noiembrie 2017
V-as ruga sa ma ajutati. La ce cod C.A.E.N. se incadreaza aceasta activitate? Nu am reusit s-o gasesc in nomeclator.
cod CAEN 7122 - Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de aceastea
Dupa cum este definita in Codul fiscal si dupa cum este descris acest cod in Nomenclatorul C.A.E.N. cred ca aceasta activitate este considerata consultanta.
ART. 112^1- Cod fiscal - norme de aplicare
1. Pentru încadrarea în condiţia prevăzută la art. 112^1 lit. a) din Codul fiscal, persoana juridică română nu trebuie să înregistreze venituri din activităţile prevăzute la art. 112^2 alin. (6) din Codul fiscal.
Încadrarea în categoria veniturilor din consultanţă şi management se efectuează prin analiza contractelor încheiate şi a altor documente care justifică natura veniturilor.


Dirigentia de santier in opinia mea este o activitate tehnica, precisa si foarte clara pe cand consultanta este o ativitate plasata mai aproape de creatia intelectuala in care sunt formulate recomandari, dirijari ale conduitei beneficiarului.

Dirigintele de santier are obligatii privind asigurarea verificarii executiei corecte a lucrarilor de constructie pe tot parcursul lucrarii.

Si eu consider ca este o activitate tehnica. Din cate stiu eu dirigintele are anumite responsabilitati in buna functionare a santierului.

Din postura de consultant ar da doar sfaturi fara sa semneze niciun raport pe santier.

Alte discuții în legătură

Servicii prestate in exclusivitate de catre o microintreprindere valesia valesia Buna ziua: O microintreprindere presteaza in exclusivitate servicii de: -dirigentie de santier;; -servicii de consultanta privind asigurarea calitatatii ... (vezi toată discuția)
Cod cpv - 2 atestate diferite geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Lucrez pe partea de achizitii publice la o institutie publica si va deranjez cu urmatoarea intrebare: - avem in derulare 2 lucrari: una pentru ... (vezi toată discuția)
Conditie vechime minima pentru specialisti cateldestept cateldestept Este vorba despre o licitatie in care autoritatea contractanta pentru achizitionarea serviciilor de dirigentie de santier a impus o conditie , in documentatia ... (vezi toată discuția)