avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat naștere copil născut in Germania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat naștere copil născut in Germania

Salutari. Doresc și eu câteva lămuriri dacă se poate să mă ajute cineva. Eu și soția mea locuim în Germania ,doar eu lucrez, și de cinci luni avem un băiețel născut aici .La nașterea lui am primit un certificat de naștere de la primăria de aici, dar care nu prea ne este de mare ajutor ,vreau sa precizez ca amandoi avem cetatenir romana,cu el am făcut doar titlu de călătorie la ambasadă).Dupa ce am făcut la primăria de aici un certificat internațional (fără apostiila),sotia mea a plecat in Romania pe timp de două luni, cu scopul de a rezolva unele probleme și de a face v certificat de naștere românesc si pașaport.Întrebările mele sunt :
1) dacă avem acest certificat internațional al băiețelului mai este necesar să și facem unul românesc? Și dacă da este necesară apostilă pe cel internațional?
2) pentru pașaport de ce acte are nevoie soția în România și facă este nevoie și de semnătura mea cumva.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:25, 27 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Da, trebuie sa transcrieti certificatul strain la Starea civila din orasul unde domiciliati. Pe certificatul german multilingv nu trebuie apostila.
2. Ca sa depuna si sa ridice pasaportul copilului trebuie aiba acordul dvs. De asemenea pentru a se intoarce in Germania are nevoie de declaratia dvs. acord pentru a putea iesi din tara cu copilul.

Pentru ca nu aveti inca CNP pentru copil va trebui sa asteptati transcrierea certificatului ca sa faceti o singura declaratie atat pentru depunere acte+ridicare pasaport cat si pentru iesirea din tara.
Mai detaliat despre declaratie aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Mulțumesc frumos, de întors copilul o sa se întoarcă cu ambii părinți din romania.la prefectura din Ialomița soția când a sunat și spus ca trebuie apostilă. Cam cât durează pentru un certificat de naștere? Se poate face mai repejor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma pregateam sa corectez mesajul anterior, l-am scris in graba si am gresit prin omisiune: daca cereti extras multilingv al certificatului de nastere de la autoritatile germane care vi l-au eliberat nu e nevoie sa apostilati certificatul.
Daca nu veniti cu extras, certificatul trebuie apostilat.

Dureaza cam 30 de zile, nu prea se poate grabi procedura.

Deci acel certificat internațional are nevoie și de acel extras multilingv? El este deja în germană, romană și franceză. Bătăi de cap
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, daca obtineti extrasul nu mai trebuie apostila pe original si nici nu trebuie tradus si legalizat in Romania.
Puteti aici citi despre ce este un extras dupa un act de stare civila:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Cetatenia bebelusilor nascuti in germania din parinti romani Ecobici Ecobici Suntem de 3 Ani si 8 luni in Germania iar de 2 Ani si. 2 luni avem drept de muncä pe durata nedeterminata. Pe 1 Apr a venit pe lume fetita noastra iar peste 2 ... (vezi toată discuția)